Hvordan lage Slide kopimaskin

 

1.

Bruk et kamera av samme type som lysbilder ble tatt med opprinnelig. Hvis lysbildene er 35 mm, bruk et 35 mm kamera eller digital ekvivalent. Hvis de er 2,25-ved-2,25, bruk et mediumformatkamera. Bruk en 'normal' linse på kameraet, noe som betyr at objektivet gir et bilde som det menneskelige øyet. Alternativt vil et makrofokuserende korttelefoto også fungere. Nøkkelen er å få den korteste fokuslinsen tilgjengelig som gir det største bildet.

2.

Få røret med samme diameter som forsiden av linsen. Røret festes til linsen her og bør holde lyset ut. Kanalbånd kan brukes her, men linsen må kanskje rengjøres av resterende lim senere. Røret bør være av jevn størrelse, ikke avsmalnet.

3. Legg et stykke gjennomsiktig plast eller glass, ca 2 til 3 tommer firkantet og hvitt, til lysbildeholderen. En lysbildeholder kan bli kannibalisert fra en gammel lysbildeviser. Ideelt sett kan denne kombinasjonen festes til den andre enden av røret permanent. Husk å holde den åpne enden av lysbildeholderen på toppen og åpne slik at du enkelt kan erstatte lysbildene.

4. Bruk en lyskilde som er lys og så nær hvit som mulig. Det kan være et lite klemlampe eller et større lys på en brakett. Nøkkelen er å gjøre den stasjonær i forhold til det gjennomsiktige glass / plastglasset. Translucency vil tillate lyset å spre jevnt.

5.

Legg kameraet med hvilken film du velger. Hvis mulig, få den samme typen film som lysbildet ble skutt på. Dette blir vanskeligere med selskaper som slipper lysbildefilm fra sine varelager, men det kan bli funnet. Ved å bruke et digitalkamera beholdes det meste av den originale fargene i fargene.

6.

Fokuser på det opplyste lysbildet og skyter. Med et digitalkamera, vil du kunne sjekke øyeblikkelig på skjermen for å se om du trenger å skyte igjen.

Tips og advarsler

  • Sett opp den hjemmelagde lysbildet kopimaskinenheten i et behagelig sted å jobbe. Det kan ta litt tid å kopiere mange lysbilder, så det er viktig å ikke bli trøtt.
  • Et sted på baksiden av skapet eller på loftet har du bokser med lysbilder i karuseller eller stativer, samler støv og sjelden ser lyset av projektoren lenger. Det er farger, bilder og minner der og venter på å bli sett. Ikke la dem rote der. Kopier dem til ny film eller digital media med en enkel, hjemmelaget lyskopimaskin.