Lære om svart-hvitt fotografi

 

Identifikasjon

Når du fotograferer svart-hvitt fotografi, er det viktig å lære å identifisere emner som skiller seg ut i svart / hvitt. Fordi det ikke er farge for å tegne øyet, er former og teksturer mye viktigere. Store og dristige mønstre er dramatiske i svart og hvitt fotografi. De kan understrekes av sterkt lys som skinner over emnet. Dette gir dybde til svart-hvite fotografier og gjør tekstur til å hoppe ut av bildet.

Typer

Det er viktig å lære bruk av forskjellige typer lys i svart-hvitt fotografi. Fordi det er mer kontrast i svart og hvitt, kan det produsere noen dramatiske bilder. For å formidle en romantisk eller drømmeløs følelse, bruk mykt lys utendørs på en overskyet eller tåkete dag. For imponerende brede bilder av naturen, bruk solens barske lys midt på dagen med sine finskårne skygger. Bakgrunnsbelysning i svart-hvitt fotografering er mye mer foreboding enn i farger. Lys motivet bakfra for å skape en mystisk silhuett-effekt.

Funksjoner

Fotografer må være oppmerksom på funksjonene i svart-hvitt fotografering. Effektiv sammensetning kan gjøre et monokromt bilde påfallende. For eksempel rammer rammen med en trekant eller en buegang innstillingen og trekker oppmerksomheten mot de lettere delene i midten av rammen. Et gjerde eller vei ut i horisonten gjør en dramatisk setning og trekker øyet langs sin linje. Sammensetning er langt viktigere når det ikke er farge.

Effekter

Svart og hvitt fotografering er effektivt for bilder der det kreves et klassisk, historisk eller tidløst utseende. Derfor er monokrom så populær blant journalister, kunstnere og bryllupsfotografer. De sterke kontrasten skaper renere bilder fulle av følelser. Dette tvinger deg til å fokusere på innholdet i bildet i stedet for fargen.

Betraktninger

En fotograf som ønsker å lære om svart-hvitt fotografering, må vurdere sine begrensede alternativer. Svært få fotografer skyter i svart og hvit film lenger. Det kan være vanskelig å finne og dyrt å behandle svart og hvit film. Digital fotografering tilbyr noen alternativer. Enkelte digitale kameraer og digitale bilderedigeringsprogrammer har monokrome innstillinger. Disse er lite brukte funksjoner og har en tendens til å være begrensende på billige kameraer og programvare. Hvis du planlegger å bli seriøs om svart-hvitt fotografering, invester deg i utstyr spesielt designet for det. Fotografer må lære en annen måte å ta bilder på når de fotograferer i svart og hvitt. Monokrom fotografering bygger mye mer på tekstur, innramming og sammensetning enn fargefotografering. Belysning er også forskjellig for svart og hvitt. Det legges større vekt på kontrast og subtilitet. Fotografer må lære forskjellene å effektivt skyte i svart og hvitt.