DIY sinkplating

 

Oppsettet

Den delen av elementet du vil plate må rengjøres grundig før prosessen starter. For å gjøre dette, suge det i 15 minutter i en alkalisk løsning først, etterfulgt av soaking i 15 minutter i en mild syre.

Du trenger en rustfritt stål- eller plastbeholder som passer for mengden materiale du skal bruke. Du trenger også en strømkilde og en nåværende måler. Du kan få sinken fra jernmalmere og skrotterier Du finner ammoniumklorid, sinkklorid og elektrolytt hos apotek eller kjemikere. Du kan også kjøpe alle disse elementene i sinkplater, i stedet for å reise til så mange steder. Dette settet vil inkludere en strømkilde, vanligvis i form av et 9 volt batteri. Den elektriske strømmen går fra den positive batteriterminalen til gjenstanden som er belagt, som er nedsenket i en elektrolytisk løsning. Strømmen går fra det belagte elementet til det negative batteriet post, fullfører den elektriske kretsen. Nåværende måler kan klippes inn i elektrisk strøm når som helst for å lese hvor mye strøm som går gjennom tilkoblingen. Dette vil tillate deg å vite når batteriet må byttes ut.

Metoder < / h2> Det er noen av forskjellige metoder som vanligvis brukes til sinkplating. Den ene er varmgalvanisering, som inkluderer dipping delen i en beholder med smeltet sink. Denne sinken må ha et flammelag som flyter på toppen av det. Denne fluxen er vanligvis en løsning av sinkammoniumklorid. På denne måten blir delen dekket av fluss før sinken. Når den er dyppet, sett den til tørk. Den andre metoden er tørrgalvanisering. Dette er lik, men delen er belagt i fluss og så igjen for å sitte og tørke før den blir belagt med smeltet sink. Begge disse metodene vil resultere i at den tørre delen blir belagt med noe som kalles 'spangle', som er krystallinsk i utseende. Du kan kontrollere dette ved å endre tørketiden.

Det er også en annen metode som kalles kald sinkbelegg, noe som er lettere, men ikke så holdbart. Det innebærer bare å belegge delen med sinkmaling.

Tørking

Som sinken tørker, danner det et bånd med stålet slik at det faktisk er et overgangspunkt mellom de to materialene. Dette betyr at sinken ikke kan løsnes. Den er integrert rett inn i delen.

Etter et par dager, er sinken med forandring i sinkoksid, noe som er bra fordi det gir ekstra beskyttelse, omtrent dobbelt så mye, til delen. Etter enda mer tid vil dette skifte til sinkkarbonat, noe som gir enda mer beskyttelse, slik at delen vil forbli i god form i lang tid. Zinkplating er gjort av flere grunner, ofte for praktisk overflatebehandling og noen ganger for dekorative formål. Mange ganger, ting som skruer og bildeler er belagt med sink under reparasjon eller for å holde dem i bedre form, fordi denne plating varer så mye lenger enn andre overflater og motstår skade og korrosjon. Du kan få dette gjort i en butikk, men du kan også gjøre det selv hjemme.