Hvordan bygge et Pinhole videokamera

 

1.

Bor et lite hull i midten av boksenes omslag. Dette vil være 'objektivet' på kameraet ditt. Størrelsen på hullet skal justeres i henhold til boksenes dybde. Den grunne boksen, desto mindre er hullet.

2.

Klipp et hull i nærheten av den ene enden av boksens topp. Hullet skal bare være stort nok til dowel. Trim tappen til en passende lengde. Bunnen av dowel skal ligge på bunnen av boksen. Øverst på dowel bør strekke et par inches over hullet i siden. Du ruller opp filmen din på dowel ved å snu dowelens eksponerte ende.

3.

Lag et rom på siden av boksen motsatt tappen. Lim oppreist biter av tre eller plast for å lage en rektangulær form som bare er stor nok til å inneholde en rulle med 35 mm film. Filmen sitter i dette rommet og rulles ut over en av partisjonene. Du trekker kanten av filmen over til hylsen.

4. Vri enden av filmen rundt dowel og rull den rundt til den er sikker. Ikke skru for mye av filmen rundt dowel fordi film du avslører er ubrukelig. Sett dekselet tilbake på esken. Klipp et lite firkant med papir, papp eller plast og legg det over hullet foran kameraet. Fest det med tape. og rull filmen ved å dreie dowel.

Tips og advarsler

  • Lære å bruke riktig filmhastighet tar tid og praksis. Prøv forskjellige hastighetshastigheter og se etter effektene.
  • Et pinhole videokamera er et hjemmelaget filmkamera. Ethvert kamera er i hovedsak en boks som lar lys komme inn gjennom et lite hull og lande på et stykke film. Hulet er som et vindu, og bildet utenfor vinduet er festet på filmen. I videokameraer beveger filmen fra en ramme til en annen for å tillate opptak av bevegelse. Følg noen få skritt for å bygge et pinhole videokamera og begynne å lage dine egne filmer.