Hvordan lage en glassperle

 

1.

Forbered arbeidsområdet. Først velg et godt ventilert område som er fri for rot og noe brannfarlig. På en varmebestandig overflate som en metall arbeidsbenk, sett opp MAPP gassflasken og fakkelhodet og fest den på plass med slangeklemmen, L-konsollet og bordklemmen. Legg ut noen glassstenger og alle verktøy du vil bruke og plasser brannslukningsapparatet i nærheten.

2.

Rør perleutløseren, og legg til litt vann hvis nødvendig for å oppnå en jevn konsistens. Coat begge tipsene (omtrent en tomme) av hver dorn med perleutgivelsesleire. Dyp hver dorn inn i leiren og la et tynt og jevnt belegg. Sett dorene til side i omtrent en time for å tørke.

3.

Slå på gassen og tenn fakkelen. Juster mengden oksygen på fakkelhodet for å lage en stabil flamme. Flytt en glassstang sakte inn i flammen, oppvarm den og flytt den nærmere tuppet på flammens innvendige kjegle, som er den heteste delen.

4.

Flytt dorn i bak glasset, spinner og oppvarmer det også. Dornen må være varm og glasset må smelte for at de to holder fast sammen.

5.

Berør doren med spissen av smeltet glassstang. Spinn doren, innpakning av smeltet glass rundt doren. Fortsett å spinne og smelte glasset på doren hvis du vil ha en rund perle, eller legg til mer glass og fortsett å smelte. Husk å varme opp deler av perlen langsomt. Varm lenger for å jevne ut støt. Vær kreativ med farger og glassformasjoner for å komme opp med dine egne unike kreasjoner.

6.

Flytt perlen langsomt bort fra den varme delen av flammen når du har fullført perlen . Fortsett å jevn oppvarme glasset, og fjern det gradvis fra flammen, som forhindrer termisk sjokk og sprekker senere. Vri straks perlen i fiberduken for å avkjøle i omtrent to timer. Etter grundig avkjøling, fjern perlen fra doren ved lett å vri den.

Tips og advarsler

  • Varm glasset sakte og fjern det fra varmen gradvis. Å gjøre altfor fort vil føre til at glasset knekker og resulterer i en svak perle.
  • Eksperimenter med forskjellige teknikker og verktøy for å lage interessante pærer.
  • Alt utstyr kan kjøpes i et sett
  • MAPP-gass kan kjøpes hos de fleste maskinvareforretninger.
  • Plasser perler i en ovn etter at de er laget, kan forhindre termisk sjokking og anneale perlene , gjør dem sterkere.
  • Bruk alltid øyevern.
  • Sørg for å jobbe på et godt ventilert område på grunn av brennende gass.
  • Hold brann ildslukker i nærheten i tilfelle brann.
  • Vær forsiktig når du arbeider når fakkelen er på.
  • Glassperler kan være morsomme og enkle å lage. Designene kan være enkle eller forseggjorte, og ingen to perler er helt like. Lampearbeid er en billig måte å lage litt små glassperler av høy kvalitet hjemme. Se lenken i ressurser-delen for å kjøpe et komplett sett for rundt 90 dollar.