Slik justerer du fargestyringsinnstillinger

 

1.

Adobe Gamma er et program som installeres automatisk på datamaskinen din når du installerer de fleste Windows Adobe Imaging-programmer. Du kan finne Adobe Gamma-programmet under CONTROL PANEL på alle Windows-datamaskiner. Det gir en enkel måte å implementere ICC-fargeprofiler på systemet, slik at alle applikasjoner har samme fargestyring. Den sendes ikke automatisk med nyere Adobe-produkter, men kan lastes ned fra Adobe-nettstedet. For å finne ut hvordan du bruker Adobe Gamma, se link i Ressurser nedenfor.

2.

Det neste stedet du bør sjekke om fargestyring, er i enhetsdriverprogrammet. Du finner innstillingene for enhetsdriveren i CONTROL PANEL under DISPLAY. Klikk på fanen INNSTILLINGER og AVANSERT for å vise innstillingene for enhetsdriveren. Hvert skjermkort vil ha forskjellige kontroller. På denne enhetsdriveren kan jeg tilordne en fargeprofil til skrivebordet og justere den, men bare etter at jeg klikker på FARGEBESTANDRINGS-fanen og legger til profilen. Siden jeg bruker Adobe Gamma til å administrere skjermen, har jeg ikke en fargeprofil satt her, siden det kan forårsake 'forvirring' og inkonsekvent farge. Jeg ville ha en profil her hvis jeg ikke brukte Adobe Gamma.

3.

Hver enhet kan ha en egen fargeprofil vedlagt. Denne profilen karakteriserer den enkelte enheten, og du kan velge å få en profil for hver enhet som et videokamera, skanner eller digitalkamera hvis du finner ut at enheten har en bestemt farge karakteristikk. Min QuickCam leverer 'varm' toner, så jeg har brukt en SRGB-fargeprofil for å nøytralisere denne tendensen.

4.

Du kan kanskje ikke vite det, men Windows-systemer leveres med grunnleggende fargeprofiler som lar deg velge en profil for enheten din. Du kan også laste ned flere profiler fra ICC eller produsenter av fargeenheter. Det er tusenvis av fargeprofiler. Du kan også lage dine egne fargeprofiler ved hjelp av et spektrofotometer, men dette er kun for erfarne brukere med de riktige verktøyene.

5.

Din billedprogramvare kan også ha muligheten til å søke fargeprofiler. Dette er fargeinnstillingsskjermbildet for Adobe Photoshop Elements, som også lar deg bruke en profil til bildet ditt. Programvare påvirker vanligvis bare det åpne bildet, men sørg for at du ikke bruker en motstridende profil til en som kan settes opp for operativsystemet. Du kan bruke fargeprofiler her for å justere et bestemt bilde som er bestemt for en målrettet enhet.

6.

Til slutt kan du også legge til en fargeprofil til skriveren. Windows velger automatisk den beste profilen, men hvis du skulle skrive ut et bilde for et bestemt program (f.eks. Avis), vil du kanskje velge en SWOP eller en annen skriverprofil. Husk at skrivere opererer i en subtraktiv CMYK-fargemodell, i motsetning til dataskjermen din, som er en RGB-modell. Du kan endre dataskjermen til en skriverprofil for å få en ide om hvordan den vil se ut når den skrives ut på den enheten. Bunnlinjen er å huske på at fargestyring kan brukes på en rekke steder i arbeidsflyten din. Sørg for at du administrerer disse på riktig måte for å sikre at du får konsistens i å fange, vise og skrive ut fargebilder.

Tips og advarsler

  • Les om farge og fargestyring for å få en dypere forståelse av hvordan fargestyring påvirker arbeidsflyten din.
  • For å holde det enkelt, bruk fargestyring på systemnivå og hold den slått av på applikasjons- og enhetnivå.
  • Color Management er prosessen med å kontrollere fargegjengivelse gjennom en arbeidsflyt. Det er høgskoler og sertifiseringsprogrammer på fargestyring, og emnet er altfor komplekst for å diskutere i en enkelt artikkel. Formålet med denne artikkelen er å gjøre deg oppmerksom på prosessen og å forstå hvor fargeledelse kan implementeres på datamaskinen. Mest fargestyring i grafiske applikasjoner blir brukt ved bruk av ICC-profiler. En ICC-profil er et sett med data som karakteriserer en farge enhet i henhold til standarder opprettet av International Color Consortium (ICC). Profiler inneholder fargeattributtene til en unik enhet og 'oversetter' forskjellene mellom kilden og målfargene (for å lære mer om farge, besøk linkene i Ressurser nedenfor). Profiler kan implementeres på en rekke steder i datasystemet, og konflikter mellom profiler kan føre til uoverensstemmelser mellom fargen som vises på skjermen og andre enheter. Her vil jeg skissere trinnene for å gjøre deg kjent med hvordan fargestyring er implementert på systemet ditt.