Bruk av et rent rom

  Et rent rom er et svært regulert miljø der alle forholdsregler har blitt tatt for å opprettholde sin sterile natur. Alt innholdet i et rent rom er beskyttet mot mulig forurensning, inkludert arbeidstakere. Disse svært strukturerte miljøene er nødvendige for å utføre en rekke krevende oppgaver, samt funksjoner der livet og døden er på linjen.

NASA Research

National Aeronautics and Space Administration (NASA) samler romforskning og forskning utstyr, inkludert romfartøy, i rene rom. For eksempel, før et planlagt besøk for å betjene og oppdatere Hubble Space Telescope i 2009, ble komponentene som ble installert, utsatt for nøye testing i et rent rom. Det skyldes at utstyret må produseres til ekstremt tette toleranser med svært små feilmarginer. Bakterier og luftbårne forurensninger kan forårsake feil eller til og med alvorlig skade på det delikate utstyret, ifølge en 2007-artikkel av The New York Times.

Sykehus og apotek

Intensive care units, premature barnehager og andre sykehusområder hvor ekstremt syke pasienter plasseres, vedlikeholdes ofte som rene rommiljøer. I tillegg er visse medisiner som antibiotika eller intravenøse medisiner, samt kosttilskudd til pasienter som ikke kan spise, også ofte produsert i rene romforhold for å beskytte helsen til pasienter og arbeidstakere.

Høyteknologisk produksjon < / h2> Produsenter av harddisker monterer ofte enhetene i rene romforhold, fordi statisk fra støv og andre urenheter kan skade harddisken. Når harddisker som har mislyktes, sendes inn for reparasjoner, utføres reparasjonene i rene romforhold av samme grunner.