Slik lager du en original webbanner

 

1.

Åpne et tomt banner i GIMP. Velg NYTT og velg WEB BANNER-malen fra rullegardinmenyen. Det er to størrelser; Jeg valgte den større størrelsen for denne artikkelen, men størrelsen din vil virkelig bli bestemt av ditt overordnede nettsteddesign.

2.

Åpne Fractal Explorer fra FILTERS / RENDER-menyen. Legg merke til at dette er et COMPLEX-verktøy med tre faner. Verktøyet er standard på PARAMETERS-fanen. Når du endrer noen av skyvekontrollene eller FRACTAL-typen, vises forhåndsvisningen av maleriet i forhåndsvisningsvinduet. Når du har valgt fraktaldesign, kan du finjustere skjermen ved å bruke disse kontrollene.

3.

Klikk på FRACTALS-fanen og velg et motiv du liker fra de 30 tilgjengelige designene. Jeg valgte snøfnuggdesign siden vinteren kommer. Når du har justert fargene og parametrene, kan du lagre designet som en ny fraktal, så du vil få den tilgjengelig for fremtiden.

4.

Når du har valgt design, klikker du på FARGE-fanen for å lage fargen for webbanen din. Igjen vil den generelle utformingen av nettsiden din hjelpe deg med å velge fargen du vil ha. Bruk glidebryterne for å få de fargene du vil ha. Endre sinus- og cosinusfunksjonene for å forhåndsvise virkningen på designet. Hvis du vil lagre designet som en fraktal, klikker du på PARAMETRE og lagrer designen. Du kan også finjustere fraktal så langt som posisjon, og når du har det slik du vil ha det, klikker du OK. Fraktalet er nå lagret i ditt blanke webbannervindu.

Bruk

med GIMP-tekstredigeringsprogrammet til å legge til tekst i ditt design eller andre GIMP-verktøy for å finjustere og justere ditt web banner. Når du er ferdig, lagre filen som en JPEG, som du deretter kan legge til på websiden din som et banner.

6.

Det endelige bildet er et webbanner som ble laget på ca 20 minutter. Jeg er sikker på at med litt tanke, eksperimentering og kreativ juice, kan vi alle gjøre det bedre enn dette. Fractals er en enkel måte å lage originale kunstverk for et webbanner, og GIMP gjør det enkelt med flere bannerformater og et bredt utvalg av kontroller for å justere farge, tekst og bakgrunn.

Tips og advarsler

  • Du trenger ikke å bruke fraktalutforskeren til å lage webbannere; Du kan bruke enkle malingsfarger og tekstverktøy. Fractals er bare en måte å opprette original web art på.
  • Eksperimentering er nøkkelen.
  • Å lage et originalt og kunstnerisk web banner er morsomt og lett å gjøre med GIMP 2.6. Selvfølgelig er det flere måter å gjøre dette på, men de fleste krever kunstnerisk talent. GIMP har imidlertid et verktøy kalt fraktal explorer som lar deg lage web bannere enkelt og krever absolutt ingen tegning eller maleri ferdigheter. Med Fractal Explorer er alt du trenger, litt tålmodighet, siden du må kanskje starte en rekke ganger for å få et design du liker. Denne artikkelen utforsker bruk av Fractal Explorer for å lage originale, kunstneriske web bannere raskt og enkelt.