Tegn på kjemisk endring

  Kjemi er en vill og fantastisk vitenskap, der det oppstår sammenbrudd og nye kjemikalier blir født. Om en kjemisk reaksjon oppstår i et laboratorium eller på kjøkkenet, er tegnene på at det skjedde alltid der.

Fargeendring

Noen ganger, når to kjemikalier reagerer, endres løsningen farge. En av de mest populære bruksområder av denne kjemiske oppførelsen er i rettshåndhevelse, ettersom forskere og kjemikere bruker fargeendringer i kjemiske spotprøver for å bestemme identiteten til potensielle ulovlige stoffer.

Avgassing

Hvis en gass produseres i løpet av en kjemisk reaksjon kan du merke en lukt eller damp som klatrer opp fra testløsningen. 'Exploratorium' beskriver et eksperiment som er trygt å prøve med barn under voksen tilsyn som illustrerer denne avgassadden kalt 'Bubble Bomb'. Du kan observere hva som skjer når du legger opp natron til fortynnet eddik i en forseglet Ziploc-veske. Denne samme reaksjonen er kjent i middelskoleforskningens vulkandemonstrasjoner, hvor de samme stoffene kombineres med matfarging i en modellvolcano laget av leire. I dette tilfellet kan gassen observeres som boblingen av 'lava' som strømmer ut av leire vulkanen.

Varme

Når kjemikalier reagerer, frigjøres energi. Vanligvis produserer denne energien varme, noe som gjør det kjent som en eksoterm reaksjon. Hvis du noen gang har blandet to ting sammen på kjøkkenet og lagt merke til varme som skyldes bare å blande stoffene sammen, så skjedde det en kjemisk forandring. University of Florida Chemistry Outreach Program gir et trygt eksempel på denne reaksjonen for den gjennomsnittlige kjøkkenkemisten å eksperimentere med, med vann, natron og kalsiumklorid.

Kald

Ikke alle reaksjoner kan illustreres av uttrykket av varme. Noen ganger, når en reaksjon oppstår, blir testoppløsningen faktisk kald for berøring, som er kjent som en endoterm reaksjon. Et eksempel på en endoterm reaksjon er også tilgjengelig fra University of Florida Chemistry Outreach Program Temperatur of Reactions eksperimentbeskrivelse. Det involverer reaksjonen av natron med kalsiumsitrat.

Nedbør

Noen ganger opplever kjemikere en kjemisk forandring i en testløsning ved å se på dannelsen av et bunnfall eller et fast stoff som dannes når to væsker blir tilsatt hverandre . Dette skjer fordi en av produktene i den kjemiske reaksjonen ikke er løselig i testløsningen.