DIY 5 Gallon Nano Tank

 

No-Frills Betta Tank

En ferskvanns nano-skjerm er den enkleste og mest kostnadseffektive bruken av en fem gallon rektangulær fisketank. Rektangulære tanker er generelt sunnere enn sekskanter eller boller, som har mindre overflateareal for oksygenering av vann. Legg til et hang-on-back filter som passer for fem liter, og en liten varmeovn. Hettelykt er valgfritt hvis du ikke legger til noen planter. Legg til et underlag av grus og elvstein og et interessant stykke drivved eller stor stein. En vakker innbygger for dette oppsettet ville være en mannlig betta splendons (Siamese kampfisk). Utfør ukentlig, 25 prosent vann endres med deklorert vann og hold filteret rent.

Plante Ferskvannstank

Planter i en fem gallons tank vil bidra til å holde vannet rent, men du trenger plantevennlig belysning. Egnede planter for nanotanker inkluderer java bregner og anubias, selv om du kanskje må trimme dem ned av og til. En liten skole med fem tetras eller syv hvite cloud minnows gjør det godt å dart rundt i en plantet fem gallon tank. Som med alle akvarier, må du utføre ukentlige vannforandringer og holde filtrene og belysningen optimal.

Marine Nano-Tank

Små saltvann eller revetanker er de mest utfordrende og bør kun forsøkes av erfarne akvarister. Du må utnytte din fem gallon, rektangulær fisketank med et filter på baksiden, varmeapparat og proteinskimmer og belysning. Noen akvarister legger til en liten UV-sterilisator. Det er mange 'nano-rev' -systemer på markedet som legger alt sammen i en pakke. Legg til levende sand og litt live rock. Noen lettbehandlede innbyggere for en fem gallon nano-rev inkluderer en enkelt, tankfisket klovnefisk, eller et par gobies eller basslets, eller til og med et par damsels, sammen med et lite 'renere mannskap' av reker og snegler. Koraller er mulige i et nano-rev hvis du har riktig belysning og ikke overbefolkning. Du må være flittig om ukentlig vannforandring, og hold øye på saltholdigheten din: Vannet fordampes raskt i en liten tank. Mange mennesker har misforståelsen om at mindre akvarier er lettere å ta vare på enn større, noe som ikke nødvendigvis er tilfelle. Selv den minste feilen i et lite akvarium kan føre til storskala katastrofe. På den annen side kan små tanker være en herlig måte å fylle en liten plass på eller vise mindre fisk eller dyr som kan gå tapt i et større akvarium. Nano-tanken din kan være så enkel som en bare-beinskjerm for en betta splendons, eller så komplisert som en mini-revetank.