Hvordan skrive en visuell analyse av et kunstverk

 

1.

Start med å gjøre deg kjent med terminologien til visuelle elementer. Se delen Ressurser for en online ordliste for kunstrelaterte termer. Selv om du allerede er kunnskapsrik om dem, kan det være nyttig å vurdere om ordene og konseptene er friske i tankene dine. Du vil kunne skrive fritt uten å slå opp ord ved hvert blikk av et vakkert objekt.

2.

Ta notater mens du ser på kunstverket. Start med å skrive ned de åpenbare tingene du ser, så ta en nærmere titt og vær oppmerksom på dens finesser. Skriv ned alt du merker - de subtile elementene kan være like viktige som de enkle.

3.

Tenk på hvordan kunstverket gjør at du føler deg. Spør deg selv hva slags følelser, meninger eller perspektiver det ser ut til å formidle basert på de visuelle elementene kunstneren brukte. Mens en visuell analyse først og fremst bør være en beskrivelse av arbeidet, bør det også inkludere ideene dine om meningen.

4.

Velg hva du mener er viktige observasjoner fra notatene dine. og bruk dem som grunnlag for analysen din. Du trenger ikke å skrive om hvert eneste visuelt aspekt av kunstverket, men sørg for at du dekker så mange elementer som mulig. Vær oppmerksom på ting som linje, rom, perspektiv, farge og tekstur. Beskriv arbeidet som du ville til noen som har ikke sett det.

5.

Vev i dine subjektive observasjoner - dine inntrykk av mulige betydninger av arbeidet - med dine strenge visuelle observasjoner. Hvis du for eksempel skrev om et maleri med sterk kontrast mellom lys og mørk, kan du beskrive scenen som 'dramatisk' eller stemningen som 'spente'. Sørg for å sikkerhetskopiere dine meninger med eksempler på visuelle elementer.

Tips og advarsler

  • Du trenger ikke å undersøke ekstern informasjon som historisk kontekst eller Opprinnelsessted for å skrive en visuell analyse. Du må bare fokusere på det som er visuelt klart.
  • Anta ikke noe. Finn ut om nivået på formalitet som forventes av læreren eller professoren, slik at du vet om du skal bruke den første eller tredje personen når du skriver om dine meninger.
  • Skrive en visuell analyse er en grunnleggende del av nesten alle kunsthistorieklasser. Det lyder skremmende, men det er faktisk ganske enkelt. En visuell analyse er en beskrivelse av hva du ser når du ser på et kunstverk. Dette betyr å skrive om sine formelle elementer og hvordan de jobber sammen for å lage en komposisjon. 'er kjent med de fleste begrepene som brukes til å beskrive kunst, vil det være en enkel prosess å skrive en visuell analyse.