Hvordan tegne atomens atomstruktur

 

Tegne Atomic Structure

1.

Tegn en sirkel på siden. I denne artikkelen skal vi bruke karbon som et eksempel. Prosessen er den samme for hva du tegner, men. Skriv et brev 'C' i midten av sirkelen som en kommentar som du har å gjøre med karbon.

2.

Bestem hvor mange protoner og elektroner du trenger tegne. Mengden elektroner i et atom er knyttet til mengden protoner. Men mange protoner du har, det er så mange elektroner du trenger. For å bestemme antall protoner, ser du bare på atomnummeret. Atomenummeret for karbon er 6, slik at du trenger 6 protoner og 6 elektroner.

3.

Tegn dine elektronringer. Sirkelen med 'C' er en representativ kjernen, så nå må du indikere elektronens orbitaler. Antall ringer du trenger er å binde til antall elektroner du har. Karbon har 6 elektroner. Siden hver ring har maksimalt antall elektroner som kan avbildes, må du gjøre litt matte. Den første ringen kan ha maksimalt 2 elektroner, den andre ringen maksimalt 8, den tredje ringen maksimalt 18, etc. Kull har 6 elektroner, så du må trekke to konsentriske ringer.

4.

Tegn dine elektroner. Du kan gjøre dette på et par forskjellige måter. Noen mennesker trekker bare sirkler på ringene og fyller dem. I dette tilfellet vil du tegne 2 på den første ringen og 4 på den andre ringen. Du kan også indikere elektroner ved å tegne X. s. Den beste måten å tegne elektroner på er å tegne dem som sirkler med minus tegn inni. Dette indikerer ikke bare at de er elektroner, men hjelper påminneren om at elektroner inneholder en negativ ladning. < /p>

5.

Trykk dine protoner og nøytroner. Slett 'C' i senterets sirkel, og trekk i protonene dine. Siden protoner er de samme som mengden elektroner, er du bare tegne 6 protoner. For å indikere at de er protoner, tegne dem som sirkler med pluss tegn inni. Neutroner er ganske enkelt lik atommassen minus antall protoner. Igjen må du gjøre litt rask matte. Atommassen av karbon er 12, og du har 6 protoner. Det betyr at du må tegne 6 nøytroner i kjernen din. Ikke gi dem en indikasjon på ladning, da nøytroner er nøytralladning.

6.

Merk diagrammet ditt hvis du vil. Det bør være tydelig at du tegner hvilket element som er angitt, men det kan aldri skade for å klargjøre.

Tips og advarsler

  • Bruk blyant først Hvis du gjør en feil, gjør du det.
  • Gjør beregningene dine før du tar tegningen. Det er lettere å tegne diagrammet når du vet nøyaktig hvor mange av alt du må ha ned.
  • Dobbeltklikk matematikken, spesielt på elementene med større atomnummer. En feilplassert eller glemt, den elektron og hele diagrammet ditt er verdiløst.
  • Tegningsatomstrukturen krever bare en enkel forståelse av komponentene i atomstrukturen. Hvis du forstår hvordan protoner og elektroner forholder seg til hverandre, så vel som hvordan nøytroner bidrar til å omfatte atommasse, er resten kake.