Kinetic Energy Science Projects

  Kinetiske energistudier innebærer energi, bevegelse og friksjon. Du kan forklare de vitenskapelige lovene til disse ideene til elevene dine, men den beste måten å sikre at de forstår er å vise dem hvordan tingene fungerer. Utføre eksperimenter som viser hvorfor bevegelse, energi og friksjon fungerer slik de ikke bare hjelper elevene til å passere sine eksamener, men også sementer ideene, slik at de ikke glemmer informasjonen.

Friksjonsstudie

Skaff et bredt stykke av kryssfiner, fem modellbiler og fem overflater for racerbaner. Velg ting med forskjellige teksturer, for eksempel sandpapir, fløyelduk, falskt gress, vokspapir og tinnfolie. Lim eller stift like store striper av hver overflate til kryssfiner og tilt kryssfiner i en liten vinkel. Sett en bil på toppen av hver overflate, la en elev holde hver bil. La bilene gå samtidig og se hvilken som når bunnen først, gjenta forsøket for å bekrefte funnene. Langsomste biler ruller på overflatene med mest friksjon.

Energi av bevegelse

Sett en gardinestang opp på en ramme slik at den er omtrent en fot over hodet. Finn et rundt eple med en stengel fast festet og bind en streng til stilken. Fest den andre enden av strengen til gardinroden d. Hold eplet mot pannen og flytt bakover til strengen blir stram. Slå av eplet og ikke flytte. Eplet svinger ut med kraften i bevegelsen om å bli sluppet. Når det svinger tilbake, hold deg stille. Eplet svinger mot ansiktet ditt, men ikke slår deg. av bevegelsen er lik på oppgang og ned.

Ball i Midair

Få et vakuum med en slange og reversibel luftstrøm, en tennisball og et stykke vevepapir. Slå på vakuumet og hold det slangen slik at den blåser luften rett opp. Hold tennisballen i luftstrømmen og la den gå. Den skal holde seg suspendert i strømmen. Lufttrykk under ballen bygger og holder det i luften. Fjern ballen fra luftstrømmen omtrent halvveis og hold et stykke vevpapir ved siden av strømmen. Papiret skal skifte retning mens du beveger ballen og viser hvordan ballen 'bøyer' luftstrømmen, en kraft virker på en annen.