Belysningsteknikker i Studiofotografi

 

1.

Start med kontinuerlig belysning for å spare penger. Selv om du planlegger å utstyre studioet ditt senere med dyrere strobebelysning, kan du starte med kontinuerlige lys. Den eneste ulempen er varmen som genereres av disse lysene. Slå dem av og til i løpet av fotograferingen hvis du fotograferer en person.

2.

Løs hardt direkte lys ved å bruke paraplyer til å sprette et diffust lys på motivet. Bruk sølvparaplyer gjennomsiktige paraplyer fungerer godt når lyskilden skinner gjennom den gjennomsiktige overflaten, muterer sterke skygger.

3.

Øk de tre -dimensjonalt utseende av fotograferingen ved å bruke side- og trefjerdingsbelysningsvinkler. Direkte frontbelysning kan la bildene dine se flat ut, men ved å flytte hovedlyset til en side, tar personen eller objektet interesse og dybde som skygger fremhever ansikts konturer eller objektdetaljer. Mens dette gir et mer livaktig fotografi, hopper lyset inn i en paraply når du fotograferer folk for en smigrende effekt.

4.

Forbedre motivet ved å lyse bakgrunnen Brukes riktig, et bakteppe forsvinner og motivet tar midtpunktet. Unfortunatel Ja, mange amatørfotografer konsentrerer seg bare om lyset som faller på faget og ignorerer bakgrunnen. Resultatet er en sterk skygge på baksiden som forringer hele fotografiet.

5.

Sett et lys bak motivet, skinner oppover på baksiden for å eliminere eventuelle skygger. Dette er spesielt viktig hvis du bruker en kamerablits. Alternativt kan du styre et lys bak motivet, skinner fremover. Disse tellerene skygger og gir bakgrunnsbelysningseffekt for mennesker når lyset er plassert over motivets hode. /p>

6.

Hang et lys over kameraet ditt og bruk en softbox for fotografering av portretter. Ofte kalt 'skjønnhetsbelysning', fordi den støter på en myk glød på huden, som slettes under øyenskygger, kan du også legge lyset til en svært høy stolpe.

Profesjonelle fotografer skaper tilpassede effekter ved å manipulere lyset som faller på emnet. Enten du tar bilder av mennesker, mat eller varer til en elektronisk auksjon, kan du dra nytte av noen grunnleggende lysplaner for å forbedre fotografiet. Mens du kan bruke mye penger på profesjonelt studiobelysningsutstyr, kan du også bruke billigere arbeidslamper fra en maskinvarebutikk og oppnå lignende resultater med samme belysningsteknikker.