Enkle instruksjoner for Orion StarBlast 4.5

 

Første oppsett

Fjern Orion StarBlast 4.5 fra emballasjen. Avhengig av hvilken leverandør du bestilte teleskopet fra, kommer det sylindriske teleskopet med monteringsmaskinvare som inneholder et stativ, ekvatorialmontering, to festbare okular og en kollimasjonshette.

Velg et sted i ditt hjem hvor du kan sette opp teleskopet. Dette vil tillate deg å utforske dybden og omfanget av nattehimmelen fullt ut over en rekke visninger. Mens Orion StarBlast er en eksepsjonelt lett reflektor som tar hensyn til størrelsen på det primære reflekterende speilet, og kan transporteres til forskjellige lokaler, oppnås konsistente stargazing-resultater best ved å ha et dedikert sted der teleskopet kan forbli stasjonert.

Maskinvare < / h2> Plasser stativet slik at bena har samme vekt. Ikke strekk en av stativbenene lenger enn de andre, da dette vil føre til ustabilitet, og sørg for at overflaten du plasserer stativet på, er nivå.

Sett inn ekvatorialmonteringen i stativet. Ekvatorialmonteringen gjør det mulig å foreta mindre justeringer av stillingen til StarBlast uten å måtte forstyrre stativet. Pass på at motvekten til ekvatorialmonteringen har nok plass til komfortabel manøvrering; Ikke plasser festet slik at motvekten legges inn mot en vegg eller annen hard overflate.

Monter teleskopet sikkert på ekvatorialmonteringen. Fest et okular.

Kollimering

Justeringen av speil i et reflekterende teleskop kalles kollimering. Selv om teleskopet ditt skal være fabrikkkalibrert, kan grov håndtering av og til kompensere et speil.

Sett kollimasjonslokket som fulgte med teleskopet på teleskopets slutt. Pass på at lyset kommer gjennom nøyaktig på midtpunktet til kollimasjonshetten. Hvis denne prikken er synlig hvor som helst annet enn dødpunktet på lokket, må speilene justeres slik at teleskopet ditt er riktig fokusert. Du kan justere primær og sekundær speil ved å forsiktig skrue inn justeringsskruene som holder hvert speil på plass. Mens du skruer disse skruene forsiktig, ser du justeringen av midtpunktet i kollimeringshetten. Når det er sentrert, er teleskopet ditt klar til bruk. Oppsett av en Orion StarBlast 4.5 krever ikke betydelig kompetanse fra første gangs teleskop eiere. StarBlast er et reflektor teleskop, som er mye foretrukket over refraktor teleskoper av astronomer for sin dype utsikt over nattehimmelen. Den inneholder to speil som reflekterer lys fra himmelen inn i okularet. Generelt kan dette teleskopet brukes når det er montert på et stativ, selv om det kan kreves mindre kollimering.