Honey Bee Brood Area Målemetode

 

Kombinasjonsmengde

De fleste biavlere bruker et standardapparat for lover i sitt sett med kuleutstyr. Dette er kjent som en Langstroth dyphive kropp. Vanligvis bruker biavler 10 rammer i boksen som gir totalt 2700 kvadratmeter kam. Kammerene er sjelden fullt opptatt, men er ofte opp til 95\% okkupert. Hver ramme inneholder kammer på hver side, så for å faktisk måle den totale okkuperte brønnplassen, må hver ramme undersøkes både fra forsiden og baksiden.

Beregning av broodstørrelse

For å kunne beregne størrelsen mer nøyaktig av brystet, observere hvordan okkupert brystkam er fordelt i bikuppen. Vanligvis legger dronningen egg i individuelle celler fra midten ut i en sirkulær patter. Således, hvis noen deler av kammen er ubebodd, er det sannsynligvis rundt kantene. Finn den nederste okkuperte delen av kam og måle eller estimere denne lengden. Vurder også eller måler høyden på okkuperte kammer. Dette vil tillate deg å anslå størrelsen på din bryst mens du korrigerer for segmenter av ledig kam. Når du har høyde og lengde, multipliser disse to tallene for å få det totale arealet av okkupert kam i kvadratmeter. Det totale antallet arbeidstidsstørrede stamceller per kvadrat tommers kam er ca. 23,6. Ved å multiplicere 23,6 av det område som nettopp ble beregnet, vil du gi et ganske godt estimat av antall okkuperte brødceller i hver kam.

Bryggekrav for sertifisering

En klasse A frukthagekoloni må ha minst 600 kvadrattommer av kam som er opptatt av brød, og en klasse A-feltkoloni må ha minst 1000. Med andre ord bør en Grade A Orchard-koloni ha fire rammer, både foran og bak, relativt godt fylt med brød; en klasse A-feltkoloni bør ha minst seks slike fyldte rammer. Dette er gode estimater for å bestemme den samlede styrken i kolonien din, samt for å forutsi den totale størrelsen på den fremtidige honningavlingen fra den hive. Ved enkelte anledninger kan det være nødvendig for en biavler å estimere størrelsen på hans bryst. I biavlsterminologi består en brød av noen bier fremdeles i egget, larven eller det dype utviklingsstadiet. Ved å estimere størrelsen på broen i kolonien, kan en biavler få spesielle sertifiseringer for sin honning som gjør sitt produkt mer verdifullt og mer markedsførbart.