Hva er Vernal Equinox og når forekommer det?

 

Hva er en Equinox?

To ganger om året, på vernal equinox og høstens equinox, skinner solen direkte på ekvator, noe som gir en nesten like dag og natt på alle deler av verden.

Begynnelsen av våren

Mars equinox (ofte referert til som våren eller vernal equinox på den nordlige halvkule) markerer begynnelsen av våren på den nordlige halvkule og begynnelsen av høsten på den sørlige halvkule. For de på den sørlige halvkule finner vernal equinox seg i september.

Når det forekommer

Datoen for marshvilen faller nesten alltid 20. mars eller 21, men noen ganger 19. mars på grunn av sprangåret syklus.

Nesten lik dag og natt

Vernal equinox har nesten like lange lengder dag og natt - men ikke akkurat like. Dagen da dag og natt er det samme faller alltid litt før vernal equinox, ifølge Geoff Chester fra US Naval Observatory. På grunn av atmosfærisk brytning og det faktum at solen tar lengre tid å stige og sette seg på steder lenger unna ekvator, er det nøyaktige øyeblikket av like lange dag- og nattforhold i forhold til hvor du bor på jorden.

Hvorfor Equinox er Spesielle

De to equinoxene er de eneste dagene på året når du kan se solen passere direkte over fra ekvatorens plassering. Mars equinox signalerer motsatte ting for personer på polene - det betyr begynnelsen av seks måneders lys ved nordpolen og seks måneder med mørke ved sørpolen. Ordet 'equinox' kommer fra latin, som betyr 'like natt'. Det er to equinoxes om året, vanligvis 20. mars eller 21. og 22. september eller 23. september.