Mus og deres naturlige habitat

 

Husmus

Husmusen er liten, vanligvis mindre enn tre inches lang og veier en unse, med grå pels og lyse, svarte øyne. Det foretrekker å spise korn, men vil tygge på nesten alt, inkludert isolasjon og ledninger inne i veggene dine. Husmusen liker mørke steder nær mat og vann, spesielt under kjøkken- og badvasker. De 'hvite musene' som brukes i laboratorier er albino husmus.

Hjortmus

Hjertemusen, best kjent for å bære Hantavirus, lever i en rekke habitater fra ørkener til fjell. De er større enn husmus og har store ører og bukker øyne. De har mørk pels med hvite undersider. De nester ofte i treshulrom, forlatte burger, og under bladkull. Hjortmus spiser for det meste insektlarver og frø.

Meadow Mouse

Engens mus, eller vole, er plassen av avlinger, hager og hjemlandskap. Større enn husmusen, de har trette kropper med korte haler og ben, og små øyne og ører. De foretrekker grøntområder, men trives i avlinger og frukthager, og graver omfattende tunnelsystemer som forstyrrer vanning og skade planter og trerøtter.

Gjemmer seg fra Predators

Mus har dårlig syn, men deres hørsel og lukt og smak er ekstremt følsomme. De stole på disse sansene for å holde dem trygge fra sine naturlige fiender --- slanger, haukker, ugler, katter og hunder. For å unnslippe rovdyr er musen en rask løper, opp til åtte miles per time. Habitatene deres, hekker og tunneler holder dem skjult i løpet av dagen.

Reder og tunneler

Mus foretrekker å skure langs en solid overflate, for eksempel å trykke en side av kroppen mot en vegg når de løper. De bruker sine whiskers for balanse og å fornemme miljøet rundt dem. I naturen konstruerer de lange sammenkoblede tunneler med separate kamre for å sove, spise, heve ung og eliminere avfall. Mus er veldig tilpasningsdyktige dyr. De kan leve i et stort utvalg av habitater, inkludert ditt hjem. Husmusen, for eksempel, stammer fra Asia og fulgte sjømenn på sine skip for å reise til Europa og deretter Amerika. I løpet av århundrene har husmusen vokst seg veldig komfortabelt i sine menneskelige boliger, men andre arter, som hjortmus og voles, er hjemme i felt og skoger.