Om fotopapir

 

Historie

Det første fotografiske papiret ble designet i 1802 av Thomas Wedgewood. Han blir ofte referert til som «fotgjengerens pioner» for sitt sentrale engasjement i denne teknologien. Wedgewood er den opprinnelige personen for å finne frem til en prosess for å kopiere synlige bilder til papir. William Fox Talbert videreførte utviklingen av papir med etableringen av den negative positive prosessen i begynnelsen av 1840-tallet.

Typer

Fotografisk papir kan deles inn i tre typer. 'Negativ-positivt' papir brukes i utviklingsprosessen med samme navn. Dette består av alt tilstedeværende fargepapir i tillegg til svart-hvitt papir. 'Positive-positive' prosesspapir bruker samme papir for filmen og ferdig utskrift (som Polaroid). Den tredje er 'film til papir positiv positiv' som utvider eller duplikerer et bilde som ofte brukes til å lage utskrifter av lysbilder eller forstørre bilder.

Funksjoner

Fotografisk papir har et lag av lysfølsomme kjemikalier ( emulsjon). Svart og hvitt fotopapir reagerer på grønt og blått lys. Fargepapir (kromogen) kjemisk dekning er mottakelig for blått, grønt og rødt lys. Fotopapir tilbys i en rekke ferdigheter og kontraster. Målene inkluderer blanke, glatte glans, perle, matte eller glans. Kontrastvalget inkluderer variabel kontrastkule tone, basestilad kuletone i både fiberbasert og harpiksbelagt og en rekke andre.

Størrelse

Fotografisk papir er tilgjengelig i et bredt utvalg av størrelser. Dette inkluderer pakker med: 8 tommer med 10 tommer, 11 tommer med 14 tommer, 16 tommer med 20 tommers, 20 tommer med 24 tommer og flere størrelser. Det selges også i ruller, inkludert 42 tommer ved 100 fot, 40 tommer ved 164 fot, 50 tommer ved 131 fot og mange andre dimensjoner. Dette papiret tilbys i ulike vekter som inkluderer dobbelt eller medium.

Betraktninger

Fotopapir er tilgjengelig i et stort utvalg stiler i både svart og hvit og farge. Hver har sine egne karakteristiske egenskaper som skal vurderes. Du bør lære mer detaljerte detaljer om papirstrukturen for å være sikker på at du bruker den mest hensiktsmessige. Fotopapir er spesielt produsert papir som er dekket av lysfølsomme stoffer. Det er ikke det samme som datamaskinfotoprinterpapir som brukes i digital fotoutskrift. Fotopapir brukes til å lage fotografier. Papiret legges gjennom en prosess for å generere et synlig bilde på den.