Hva er lysdiffusjon?

 

Identifikasjon

Lysstråler er rette når de produseres av en lys lyskilde som sol eller kunstig nøkkellys. Når de rette lysstrålene passerer gjennom noe eller spretter av en annen overflate, er de diffust. Lysstrålene sprer seg i forskjellige retninger. Dette diffuserte lyset er mykere og mer komplementært for fotografier.

Fordeler

Lysdiffusjon gjør at folk ser mye mer attraktivt ut på fotografier. Den etterligner mykt lys fra solen som diffunderes naturlig av skyer og atmosfæren. Lysdiffusjon minimerer rynker, arr og andre hudfeil.

Effekter

Lysdiffusjon kan skapt med kunstige lys ved å skinne dem gjennom geler eller filtre. En gel er et stykke papir, plast eller materiale som er plass mellom lyskilden og motivet. Filtre kan være et stykke vokspapir, spunnet glass eller et stykke klut. Filtre er vanligvis laget av polariserende glass og er også plassert over lys. Når lysstråler passerer gjennom geler og filtre, er de spredt og mykgjort. Forskjellige typer geler og filtre brukes til å skape forskjellige effekter på fotografier.

Funksjoner

Lysdiffusjon kan opprettes ved å hoppe av lys av en annen overflate. Dette kan være så enkelt som å skinne et lys på en hvit vegg eller et tak. Lyset som hopper av en vegg eller et tak, vil bli mykere og mindre intens enn det harde lyset direkte fra lyskilden. Fotografiske paraplyer er laget for å diffundere lys. De har en halvreflekterende overflate på innsiden av paraplyen. Det er festet til enden av et lys og lyset er vendt bort fra motivet. Det diffuserte lyset som hopper av innsiden av fotografisk paraply skinner om emnet.

Størrelse

Solen er den største lyskilden til alle. Når du skyter utendørs på en solrik dag, må lysdiffusjonsverktøyene øke i størrelse for å matche. Sollys som skinner gjennom et sengelag skaper meget smigrende lysdiffusjon. Problemet blir hvordan du får sengetøyet mellom solen og motivet ditt. En klessnor er fint hvis du har en tilgjengelig. Ellers kan arket kastes over tregrener eller holdes opp av venner som står på stiger. Gigantiske stykker av hvitt plakatbrett kan brukes som reflektorer utendørs. De er billige og svært effektive studsende lys. Lysdiffusjon er spredning av direkte lys ved å gjøre det passere gjennom et ikke-gjennomsiktig materiale eller ved å hoppe av en halvreflekterende overflate. Lysdiffusjon brukes ofte av fotografer for å skape 'mykere' lys. Dette er flatterende til fotograferingsfag og kaster færre harde, distraherende skygger.