Hva er studiet av kunsthistorie?

 

Funksjoner

De sentrale funksjonene ved å studere kunsthistorie handler om å lære å gjøre en formell analyse av et kunstverk. Begynnende kunsthistoriekurs fokuserer på prosessen med observasjon, refleksjon, diskurs og skrift om kunstens elementer, inkludert linje, farge, form, tekstur, proporsjon, balanse, perspektiv, sammensetning, media, dybde og lys. I første omgang kan kunsthistorieelever bli skremt av prosessen med å oversette sine visuelle svar til skriftlige rammer. Studerende kunsthistorie støtter også denne prosessen, slik at studentene kan utvikle et rammeverk og et ordforråd for å beskrive og kritisere kunst og kunstnere.

Betraktninger

Mens kunstobjektet og dets skaperen er sentrale bekymringer for enhver kunsthistorie student, De fleste kunsthistoriestudier medfører stilistisk analyse. Denne prosessen kan være så enkel som å beskrive hvilke elementer i en Rene Magritte-maleri som gjør det til et surrealistisk stykke, eller hvordan Marcel Duchamps readymades representerte hans ambisjoner i Dadaistiske manifestet. I tillegg til å beskrive måtene som et kunstobjekt tilhører en stilistisk kategori, kan det også være nødvendig å diskutere hvilke elementer som ikke passer til kategorien, og hvordan to svært forskjellige verk fortsatt deler det samme stilistiske rammeverket.

Effekter

Ved å studere kunsthistorie kan en student diskutere og skrive om kunst, kunstnere og kunstbevegelser. Kunsthistoriestudenter utvikler et visuelt vokabular og en kronologisk kunnskap som utdyper deres forståelse av kunst. De kan identifisere mønstre og radikale avganger i kunstbevegelser. De bruker historie, politikk, sosiale problemer og andre aspekter av kulturen som referansepunkter for å undersøke et kunstverk.

Teorier / Spekulasjoner

Mens begynnelsen av kunsthistorie retter kursene på kunstobjekter, krever mer avanserte kurs en unde opprør av kunstteori og kritikk. Spesielt i moderne, moderne, tverrfaglig og forestillingskunst, kan studentene kanskje vurdere sosiale konstruksjoner som klassikk, rasisme, sexisme og sensur når de diskuterer opprettelsen av og den offentlige reaksjonen på et kunstverk. Et oppdrag kan kreve at en student undersøker hvordan Andy Warhols popkunst markerte en radikal avgang fra abstrakt ekspresjonisme, og de faktorene som inspirerte dette estetiske skiftet.

Ekspertinsikt

Kunsthistorikere anbefaler flere ressurser for folk som studerer kunst historie. Mens introduksjons- og undersøkelseskurs krever lite mer enn notater, lærebøker og muligens indeksen, ordliste, bilder, tidslinjer og bibliografier i kjerneteksten, krever mer avanserte kursoppgaver videre forskning. Standard kunsthistorie referanse bøker, samt kunstmagasiner , kunstanmeldelser og til og med kunstneruttalelser gir relevant forskning. Andre muligheter er å konsultere kunstkataloger, auksjonskataloger, monografier og katalograpporter. I hovedsak innebærer studier av kunsthistorie å undersøke kunstnere, kunstfilosofi og kunstverk. Historieaspektet gjelder ikke bare å lære, typisk i kronologisk format, om utviklingen i kunst, men også å lære om de historiske og sosiale sammenhenger hvor kunsten ble produsert. Studerende kunsthistorie kan legge grunnlaget for karriere innen billedkunst, utøvende kunst, utdanning, kunstkritikk, galleri, museumsarbeid, arkivarbeid, kunstadministrasjon, kunstbibliotekarskap og publisering.