Hva er Print Contrast?

 

Funksjon

Fotografering, utskriftskontrast eller mangel på det, gjør ofte bildet, enten farge eller svart og hvitt. Dette er fordi kontrast kan forandre seerens humør. Ta for eksempel to bilder av en foss. Den ene er et skarpt, bevegelsesstoppet bilde av vanndråpene som går ned i sterk lettelse fra bakgrunnen av bergarter eller gress. , tatt med en langsommere lukkerhastighet, gjør at vannet kan bli uskarpt når det faller, noe som gir en myk, uklar, drømmende følelse. Forskjellen mellom lys og mørke er uskarpt for å gi en illusjon av en bevegelig foss i et stillbilde.

Typer

Skriv ut kontrast er forskjellen mellom mørke og lyse områder av bildet. Betydende kontrast er det som ga Ansel Adams de fantastiske bildene av Yosemite National Park og Sierras. Han gjorde snøen svært lyse, himmelen eller fjellet mørk og brooding. Mens bildene hans er svart og hvite, gir de betrakteren følelsen av å være der, følelsen av at bildet er ekte.

Identifikasjon

Andre fotografer har gått den andre veien med kontrast, slør ut virkelighet av scener ved å redusere den mørke og lette forskjellen. Disse bildene utfordrer ofte en drømmende, unreality som fremkaller følelser på andre måter.

Funksjoner

Når du tar bilder, kan fotografer endre kontrastene litt ved å bruke forskjellige blenderåpninger / lukkerhastighetskombinasjoner, men stedet hvor kontrast kan brukes mest betydelig er i enlarger eller datamaskin. Her kan lys og mørke områder av bilder økes eller reduseres. I Adobe Photoshop er det for eksempel kontroller for Autocontrast, Lysstyrke / Kontrast, Kurver, Equalize og Variasjoner, som alle kan bidra til å endre disse forskjellene for å lage radikalt forskjellige utskrifter fra samme bilde.

Effekter

I Photoshop, hvitt og svart er beskrevet i matematiske termer. Ren svart (representert ved K) ville være 100 prosent og ren hvit ville være 0 prosent. Ved hjelp av Info-verktøyet og eyedropper kan du flytte rundt bildet for å finne ut hvor mørkt og hvor lyse områder er. Rent hvitt og svart ville gi svært liten detalj, så begge tallene er utenfor det absolutte antall svart og hvitt. For eksempel, i et prøvefoto, er svarte ca. 88 prosent og de hvite om lag 1 prosent. Dette gir en balansert utskrift. Redusere den svarte vil gi mindre kontrast og mer detalj i skyggene. Ved hjelp av nivåverktøyet kan du prøve de svarte, hvite og midtreverdiene og justere bildet i henhold til dine preferanser. Tenk på en lys solrik dag. Alt er skarpt, klart, strålende til øyet. Skyene bøyer hvit bomull mot en blå himmel. Skyggene under trærne er dype, mørke gjemmesteder. Hvert blad av gress er synlig. Tenk nå på en uklar, grå, tåkete dag. Alt er nyanser av grått og tåke. Landet fades inn i husene og trærne, selv himmelen, uten en bestemt linje mellom dem. Dette er forskjellen i kontrast som øyet ser på to typiske dager.