Hvordan lage en plante og dyrecelle

 

1.

Åpne de to større plastposene og plasser i stive beholdere for å hjelpe til med konstruksjonen av modellen. En pose vil være dyrecellen og den andre blir plantecellen.

2.

Fyll den minste posen om lag to tredjedeler med vann. Pak posen og plasser den i den større posen som blir planten celle. Denne mindre posen representerer den store vakuolen i plantecellen.

3.

Gjør cytoplasma til begge cellene ved å blande en konvolutt med gelatinpulver med u0026 # xBC; kopp kaldt vann for hver u0026 # xBC; kopp gelatin ønsket. Dyrcellen vil kreve nok gelatin til å fylle posen to tredjedeler fulle mens plantecellen vil trenge nok gelatin til å fylle omtrent en tredjedel av posen. La blandingen sitte i to minutter. Varm blandingen i en mikrobølgeovn i 40 sekunder. Fjern gelatin og rør. La gelatinen stå i to minutter.

4.

Fyll posene til dyrecellen ca. to tredjedeler full av gelatin. Husk at plantecellen vil kreve mindre gelatin siden den allerede er delvis fylt av posen som representerer vakuolen. Lukk begge posene og sett i kjøleskap i en time.

5.

Fjern posene fra kjøleskapet og åpne dem. Legg til elementene som representerer cellorganeller. Begge cellene skal ha en kjerne, mitokondrier, Golgi-apparat, glatt endoplasmatisk retikulum, grov endoplasmatisk retikulum, ribosomer, peroksisomer og lysosomer. Legg vakuoler til dyrecellen (mye mindre enn plantecelleens vakuol). Legg kloroplaster i plantecellen.

6.

Pak begge posene og fjern dem fra beholderne. Plasser planten cellen i en tilsvarende størrelse boks for å lage cellevegg.

Tips og advarsler

  • En liten reduksjon av vanninnholdet i gelatinen vil gjøre det tykkere og hold cellekomponentene på plass bedre.
  • På grunn av deres størrelse og overflod er planter og dyr de mest gjenkjennelige levende organismer på jorden. Men hver er laget av et organisert nettverk av celler som utfører de nødvendige prosessene for livet. Forståelsen av cellen fører til en større forståelse for hvordan den større organismen lykkes i sitt miljø. Selv om plante- og dyreceller deler mange funksjoner, er det mange viktige forskjeller mellom dem. Konstruksjon av modeller av cellene tillater en bedre konseptualisering av likhetene i strukturer og livsprosesser, samt deres forskjeller.