Kamerabelysning Råd

 

1.

Kontroller blenderinnstillingene og lukkerhastighetene for å unngå problemer med eksponering. Å tillate i for mye lys resulterer i utvasket bilder og tap av verdifulle detaljer. Bli kjent med hvordan du kan justere hastigheten til kamerautløseren og ta i bruk manuelle innstillinger i stedet for automatisk innstilling for å kontrollere hvor mye belysning som er tillatt.

2.

Overusing flashen er en annen måte å komme i trøbbel med altfor lyse bilder på bildet ditt. Slå av kameraets automatiske blits for å kontrollere når blitsen slår av. Selv om scenen ser lys nok ut at kameraets datamaskinhjerne bør innse at blits ikke er nødvendig, betyr det ikke at kameraets hjerne er som smart som din.

3.

Plasser motivet på fotografiet slik at lyskilden ikke er blokkert av en hindring. Å spille med potensialet for skygger for å skape en viss effekt er klokt, men vær forsiktig når sammensetningen av den planlagte scenen din blir intrudert av uønskede skygger. Bare å flytte motivet eller posisjoneringen din hvor du snapter bildet, kan ta vare på dette problemet.

4.

Unngå å ta bilder med et blunk som kan reagere med en reflektert overflate. Ved å bruke et blits i nærheten av et speil eller et vindu eller et objekt, kan det oppstå en refleksjon som skaper en refleks som vil ødelegge effekten du vil produsere.

5.

Forstå at å ta et fotografi foran en mørk bakgrunn kan for ofte føre til en lys motiv i forgrunnen ser ut til å stå foran et svart fløyelgardin. Bruk det som kalles en slow-sync-flash eller den automatiske kamerainnstillingen for nattfotografering for å belyse bakgrunnen og forgrunnen.

Bruk funksjonene til et program liker Photoshop for å korrigere lysfeil i bildene dine. Redigering med programvare kan rette alt fra eksponeringsproblemer til fargeproblemer til blending og skygger og til og med den fryktede røde øynene. Bli kjent med hva programvaren din kan gjøre, bare hvis du gjør en feil under selve fotografiet.

Selv om det er altfor lett å klandre dårlige fotografier på filmen eller kameraet eller til og med brukerens ustabile hånd, er det enkle faktum at de fleste problemene knyttet til bilder du finner mindre enn tiltalende, har å gjøre med belysning. Noen få enkle råd kan holde unna år med ulykkelighet med resultatene av fotografiet.