Hvordan behandles fotografisk film?

 

Klargjøre filmen

Prosessen med å forberede fotografisk film for utvikling og behandling begynner inne i et mørkt rom. Dette rommet er spesielt designet for å unngå å utsette filmrullene til noe lys, da det ville endre bildene som er tatt og potensielt ødelegge filmen helt. Den negative filmen blir tatt ut av kameraet og såret på hjulene. Disse hjulene er plassert inne i en boks som er lettesikker, men vil tillate å utvikle kjemikalier til å vaske over filmen i neste trinn av prosessen.

Løsningene

En rekke løsninger brukes i filmbehandling. Stien begynner med å bruke en utviklerløsning, som tar det latente bildet av filmen og gjør det til et slags metallisk sølvbilde. Deretter brukes et stoppbad, som avslutter prosessen med utviklerløsningen.

Fullfør

En fikseringsløsning blir da brukt som gjør bildet permanent. Bildet blir også lysbestandig på dette punktet, noe som betyr at det ikke lenger kan endres ved å bli utsatt for lys. En vaskeoppløsning med 'Clean Water' brukes til å fjerne rester av fikseringsoppløsningen som fortsatt kan være på bildene.

På dette tidspunktet blir filmen tørket av. Dette kan gjøres ved å henge filmen på en linje, på samme måte som du vil tørke klær utenfor. Det er avgjørende at området som brukes til dette, er støvfritt, selv om støv som knytter seg til et stykke film på dette punktet, kan være skadelig for det ferdige bildet.

Filmen blir deretter kuttet fra Rull inn i individuelle bilder, og sett i beskyttelseshylser. Fra dette punktet kan du lage dupliserte utskrifter, og farger kan endres eller dempes ved å bruke en rekke forskjellige kjemikalier i et kjemisk bad.