Hvordan bygge din egen søppel tank til et akvarium

 

1.

Plasser sumpet lavere enn akvariet. Jo større sump, jo bedre, uansett størrelsen på ditt akvarium.

2.

Bor to hull på motsatt side av karet eller tanken for tilstrømningsrørene dine. Hullene skal være mot midten av karet for å sikre at vannet ikke vil oversvømme hvis tanken er slått av. Hullene skal kuttes i størrelse for PVC-rørene. Tilstrømningen må være høyere enn utløpet for å hindre tilbakeslag.

3.

Fest sumpene slik at vannet beveger seg fra filteret, til sump og proteinskimmer gjennom UV- eller ozon steriliseringsmiddel, deretter til kjøleren.

Legg et kraftoverføringshode for å presse vann fra sumpen, ut PVC-rørene opp i sterilisatorene, kjølerne eller akvariet, avhengig av hva utstyr du bruker. Bruk silikonforseglingsmiddel og noen få stykker PVC i gradvis økende størrelse til vannet beveger seg jevnt oppover. Formater PVC-rør i 'trapper' i stedet for rett opp vertikalt.

5.

Pak PVC-rør i hull med silikonforsegling, slik at sumpen er vanntett.

Tips og advarsler

  • Den beste måten å få vann fra filteret til sump er 'overflow' -metoden, dvs. tyngdekraften og et PVC-rør.
  • Størrelsen på PVC-rørene du trenger, vil avhenge av strømmen av filteret og strømnettet. Jo raskere mengde strømmen, jo bredere trenger du PVC-en for å hindre sikkerhetskopiering og oversvømmelser.
  • Summen, som kan inneholde varmeren din og visse modeller av proteinskimmer,
  • Noen saltvannsakvarister setter levende rock i sine sumper for å hjelpe med filtrering.
  • En sump kan være til nytte for alle akvarier - ferskvann, saltvann eller rev. Det tilsatte vannvolumet bidrar til å stabilisere pH, fortynner nitritter og nitrater og tilfører vannoverflaten til oksygenbehandling. En sump er også en god måte å skjule utstyr som protein skimmere og varmeovner, og er det perfekte stedet å legge til kjemikalier i systemet ditt uten å risikere kjemisk brenning til tankens innbyggere.