Kommersielle bruksområder for kjerneenergi

  Bildet av soppskygen som resulterer fra detonasjon av et atomkreft, forblir et av de mest varige symbolene i den moderne verden. På 1950-tallet representerte det vitenskapelig prestasjon og fremgang. Det var bildet av amerikansk makt som bidro til slutten av andre verdenskrig. I den kalde krigsdagen på 1960-tallet såg skyen et symbol på Armageddon, og atomteknologi ble sett av frykt og trepidation. Forskere har vært på jobb med ikke-militære bruksområder for atomteknologi siden de to atombomberne (kalt Fat Man og Little Boy) ble droppet på Japan, og i dag betyr splitting av atomet ikke utryddelse.

Elektrisitet

Splitting atomer resulterer i en titanisk frigjøring av energi, som det fremgår av ødeleggelsen utført i Hiroshima og Nagasaki. Forskere lærte måter å utnytte den energien på, og i dag møter atomkraftverk nesten 15 prosent av verdens kraftbehov. Frankrike oppnår en svimlende 75 prosent av sin totale kraftproduksjon fra atomreaktorer.

Medisin

Nukleær fisjon produserer isotoper for bruk i medisinske behandlinger. De radioaktive isotoper brukes til å lage radioaktive legemidler som hjelper til med diagnostikk og avbildning, men mer spesielt fungerer de som en lokal behandling for ulike kreftformer.

Forskning

Ifølge verden Nuclear Association, det er 250 forskningsreaktorer som opererer i 56 land. Disse reaktorene produserer nøytronbjelker for bruk i eksperimenter innen biologi, geologi, mineralogi og andre naturvitenskap.

Fremdrift

Ifølge Verdens Nuclear Association , av de over 900 kjente atomreaktorer over hele verden, fungerer 220 som fremdriftssystemer. Disse brukes for det meste av verdens største marine, men Russland har også registrert reaktorer for bruk i isbrytere og fraktskip.