Fordelene med bøker på CD

  For noen tiår tilbake var bøker den primære kunnskapskilden. I denne digitale tidsalderen er mennesker imidlertid i stadig større grad interaksjon med digitale enheter. Med en mengde informasjon tilgjengelig på Internett, gjør folk mye av sin lesing i nettleseren sin. Betydningen av en bok kan imidlertid ikke nektes. Håndbøker og klassiske romaner er et perfekt eksempel. Dette er hvor bøker på CDer og lignende medier kommer til nytte.

Størrelse

Bøker på CDer er i digitalt format og dermed ta opp ubetydelig fysisk plass fordi CD-en er dimensjoner som er mye mindre enn bare de frontdekselet til de fleste bøker, noe som gir høy portabilitet og eliminerer praktisk talt den fysiske lagringsbegrensningen. Tenk på å fylle hele encyklopedi Britannica i skulderposen, hele encyklopedi kan passe på noen få CDer eller en enkelt DVD. , er små nok i digitalt format til å oppta bare en brøkdel av datarommet som er tilgjengelig på en CD, og ​​så kan en enkelt CD ha en samling bøker. Faktisk er tekstbaserte bøker --- i motsetning til lydbøker --- ta opp så lite plass som et lite bibliotek med disse kan passe på en enkelt CD.

Multimediestøtte

Konvensjonelle bøker kan bare tilby tekst eller bilder som bare kan skildre et bestemt scenario eller emnet i en grad Bøker i digitalt format kan imidlertid inneholde multimedia, inkludert s ound og videoer, som forbedrer leseopplevelsen.

Kostnad

Utskriftskostnader er de viktigste bidragende faktorene i prisen på konvensjonelle bøker. En trykkeri er kostbar å sette opp og å kjøre. Prisene på blekk og papir må vurderes. Denne kostnaden begrenser ofte antall fargede sider og bilder som finnes i bøker, og den høye prisen på bøker som inneholder slike bilder. En ytterligere kostnad er bindende kostnader, som til tider reduseres av flere forlag ved å bruke lavere kvalitetskrav, noe som resulterer i at mange bøker faller fra hverandre med gjentatt bruk. I tilfelle av digitale bøker, er det ingen utskrift eller binding involvert og ingen bruk av blekk. Derfor kan farger og bilder med høy oppløsning brukes uten å påvirke kostnadene.

Enhetsstøtte

Siden bøker på CDer er i digitalt format, kan de kopieres fra CDen til datamaskinen og overføres også til bærbare enheter for leser på farten. Enheter bygget for visning av elektroniske bøker kalt eBook-lesere blir stadig mer populære på grunn av deres bekvemmelighet. Mange av disse enhetene bruker en teknologi som kalles E Ink for å simulere trykt papir og for å gi en leseopplevelse som ligner på konvensjonelle bøker.

Miljøfordeler

Siden elektroniske bøker på CDer ikke innebærer utskrift, blir det ikke brukt trær i produksjonen. Disse bøkene bidrar derfor til å redusere global oppvarming og beskytte habitatene til truede eller truede arter.