GPS-operativsystemer

 

Planlegg fremgangsmåten

Samle alle nødvendige materialer, inkludert ekstra batterier, kart og kompass for å starte GPS-operasjonen. Husk at en GPS-enhet ikke er erstatning for et kart og kompass. GPS-enheten gir bare et poengsted. Det kan bare oppdage retning mens brukeren er i bevegelse.

Begynn med en plan for data som skal fanges under GPS-prosedyren. Bestem hvilke typer data som skal samles inn og hvor. Et kart som beskriver forskningsområdet vil være nyttig i feltet. Inkluder med planen datakriteriene som GPS-prosedyren skal ta opp, for eksempel land, dekkområde og dekningstype.

Utvikle spesifikke retningslinjer og datainnsamlingsprosedyrer. For de mest nøyaktige GPS-prosedyrene, opprett en sjekkliste som skal brukes på hvert datainnsamlingspunkt. En liste over forhåndsbestemte, standardiserte beskrivelser for hvert ønsket datakriterium vil lette datainnsamlingen. For eksempel, når du angir kriterium for soner i et våtmark, bruk forkortelser som WM for våt eng for å beskrive området i stedet for å skrive ut sone typen hver gang for å spare tid og forhindre innspillingsfeil. Bruk av en værbestandig notisbok og blyant anbefales for å forhindre tap av data på grunn av værforhold.

Datainnsamling

Ta et veipunkt på startstedet når du starter GPS-prosedyren. Et veipunkt er nødvendig for å danne grunnlag for baseline data samt bistå operatøren når oppgaven er fullført for å gå tilbake til startpunktet. Et veipunkt er bare et punkt som er registrert på en GPS, sammen med koordinatene. Den gir utgangspunkt for GPS-prosedyren og datainnsamlingen. Denne informasjonen vil være nyttig senere under dataanalyse. Hvis det er tilgjengelig, bruk GPS-enhetens sporingsfunksjon for å opprette en breadcrumb-sti ved forvirring i feltet. Merk eventuelle uvanlige landemerker eller funksjoner.

Ta opp tid, dato og værforhold. en GPS-operasjonsprosedyre som fugle- eller vegetasjonsundersøkelse, er det viktig å merke seg miljøforhold som potensielt kan påvirke datainnsamlingen. Dette gjør det mulig å gi mer nøyaktig datarapportering. Fotografier eller digitale bilder kan også forbedre og støtte datafunn.

Ta hensyn til miljøfunksjonene ved hvert datainnsamlingspunkt. Lokale miljøegenskaper som lavtliggende områder kan påvirke dataene som er samlet. Denne informasjonen kan være viktig når du bruker GPS til å gjennomføre landundersøkelser. Prosedyrens formål, samle data om arten tilstede. Ved landundersøkelser må du merke en omtrentlig prosentandel av dekning. Global Positioning System (GPS) har hatt dyp innvirkning på våre liv siden den selektive tilgjengeligheten av GPS-signal ble fjernet av president Bill Clinton i 1996. Selektiv tilgjengelighet (SA) ble opprinnelig satt på plass for å hindre at militære motstandere avgjør nøyaktig lokaliseringsdata. Fjerning av SA mente at mer nøyaktig posisjon deteksjon var mulig med en standard GPS-enhet. GPS fungerer ved å oppdage GPS-signalinformasjon gitt av satellitter som kretser rundt jorden. Minst tre signaler av mulige 24 må detekteres for å triangulere en posisjon.