Hvordan bruke Assonance og vokal Rhyme i poesi

 

1.

Skriv terminale lyder, aksenterte vokaler og en tilfeldig blanding av konsonanter. For eksempel er 'det er' et enkelt vokalryt med forskjellige konsonanter. Linjer som slutter med samme vokallyder - 'tid, moden, svimlende' - har bare 'jeg' lyden til felles.

2.

Les Karl Shapiro s (1913 --- 2000) 'The Dome of Sunday.' For eksempler på terminal assonance lyder. 'En stille klapp i høyhastighetsøyet. Spinning ut bilde sirkularer av syne.' Terminal lyder er 'øye' og 'syn. 'Shapiro benytter også intern assonans. Les diktet høyt. Lytt til effekten og musikaliteten som Shapiros bruk av assonans og vokalryt gir til diktets innhold.

p> Bruk halv-vokal rim. Halv-vokal rim er differensiert nok til å være effektive i rimmønstre. Eksempler er 'capping / lambent' og 'believe / conceive.' Konsonanter er tilfeldige, vokal lyder rim og assonante stavelser er aksentert.

4. Les Shakespeare s Sonnet 104: 'Stjålet fra sin figur og ikke noe tempo oppfattet, så din søte nyanse, som minner fremdeles står, kan jeg bevegelse og mitt øye bli lurt. ' Bemerkelsesverdig er 'oppfattet' og 'bedratt'. Andre stavelser vokallyder er aksentert og konsonanter er forskjellige.

5.

Hør på Alfred Lord Tennysons 'The Lady of Shalott.' 'På hver side ligger elva Long felt av bygg og av rug, som klækker seg og møter himmelen; Og thro 'feltet veien går forbi.' Tennnyson bruker assonans i komplisert form: 'klothe / thro', 'møte / field' og 'rug / sky.' Konsonanter i hvert rimpar er tilfeldige, og assonance er pippet gjennom linjene.

Assonance er gjentagelse av den samme vokallyden i naboord i en linje, eller i flere dikt eller prosa. Assonance eller vokalrym forsterker stemningen eller musikken til et passasje. Bruk assonans til terminal lyder eller vokal rim og halv vokal rim. Som med alle former for poesi og rim, er studier og øvelser nøklene til å kunne bruke rimformer. Du må trene øret for å høre poesiens musikk.