Hvordan lage en Topographic Mountain Map

 

1.

Konstruer et fjell ut av modelleringsleir. Det skal være omtrent fire inches høyt og ha en solgt base, men ellers er designen opp til deg. For et mer interessant topografisk bilde, gjør fjellet ditt atypisk, med varierende bakker eller skråkanter.

2. Poke to hull med de to blyantene fra toppen til basen. Pass på at de er langt nok fra hverandre, slik at de to hullene ikke smelter sammen til et sted i midten. Disse hullene vil fungere som markører som vil holde kartet nøyaktig.

3.

Vri tanntråd rundt begge indeksfingrene og trekk det tett. Skjær fjellet ditt i en tommers horisontale seksjoner med flossen til å kutte den.

4.

Spor fjellet på midten av papiret, begynnende med toppen. Når du sporer hver del, må du sørge for å justere blyanthullene slik at du representerer modellen nøyaktig. Blyantlinjene som representerer lagene kan eller ikke overlapper;

Sammenlign ditt hjemmelagde kart med online topografiske kart som skildrer fjell for å sammenligne og kontrast.

Tips og advarsler

  • For å lære hvordan du lager din egen modelleringsleir, klikk her for en enkel oppskrift: http://familyfun.go.com/crafts/play-clay-665766.
  • Et topografisk kart er en todimensjonal representasjon av den tredimensjonale verden vi lever i. Topografiske kart viser både naturlige og menneskeskapte overflateformer og tilhørende høyde. De har applikasjoner i ting som engineering, naturressursutvikling, offentlige arbeider og fotturer. USA Geological Survey (USGS) bruker avansert teknologi som flyfotografering og satellittdata for å kompilere de mest nøyaktige topografiske kartene i USAs historie; Disse kartene er tilgjengelige for visning online. For å få en liten skala ide om hvordan topografiske kart fungerer, kan du lage ditt eget topografiske kart som representerer et enkelt fjell på kjøkkenet ditt med minimal tid og forsyninger.