Olive Trees Livssyklus

 

Reproduksjon

Liten, kremfarget blomster vokser innenfor oliventrærens løvverk. I de fleste tilfeller trærne selvbestemmer seg i blomster som inneholder begge kjønnsorganer, men vinden kan transportere pollen når dette ikke gjør det forekomme.

Frø

Olivenfrø, eller groper, finnes i sentrum av den kjøttfulle olivenfrukten. Frøene tillater nye trær å vokse, men kultivatorer fjerner ofte og kaster gruene før oliven når forbrukerne.

Unge trær

Oliventrær er evergreens og erstatter bare blader hvert to eller tre år, men de krever varme klima til blomstre. I nærheten av ekvator, kan unge trær høstes for sin frukt eller vokse som et elegant og intrikat element i hagen.

Eldre trær

Et oliventrær modnes om 10 år. Et fullvokst tre vil nå omtrent 50 fot i høyden med en spredning på 30 fot, ifølge California Rare Fruit Growers Inc. Bladene vokser i en fjæraktig form og er grågrå i fargen.

Død

Gjennomsnittlig levetid for oliventrær er 500 år, men de kan leve mye lenger. Oliven gjør en god matbit og kompliment nesten ethvert måltid. Deres oljer brukes også i matlaging og alternativ medisin. Disse trærne kan leve mer enn 1000 år, ifølge Glenlee Olive Grove i Australia.