Hvilken barriere beskytter mageforing fra sitt eget syre?

  Magesyre Magesyren produserer saltsyre, en spesielt sterk syre, for de viktigste formålene med å bryte ned mat og drepe noen mikroorganismer som kan ha hitched en tur i kroppen vår på den maten.

Mucus

Den indre magen av magen glirter med et skinnende, gjennomskinnelig lag av mucus. Denne mucusforingen fungerer som en beskyttende barriere mellom fordøyelsessystemet og epitelceller under.

Epitelceller

Under mucuslaget er magen foret med et lag av epitelceller som også gir beskyttelse mot magen ' sårende miljø, selv om en halv million av disse cellene blir ødelagt hvert minutt. I en sunn mage regenereres disse cellene like raskt. En slik person får en helt ny mageforing hver tredje dag.

Barriere trusler

Ethvert stoff med høyt syreinnhold - som sitrusfrukter, kaffe og aspirin - vil forårsake ekstra skade på slimlaget og epitelceller som komponerer magesekken. I tillegg kan en bestemt type bakterier som heter helicobacter pylori overleve i magen, komme inn i magesårets mage og forårsake skade på magenes forside på samme måte som syre gjør.

Ulcers

Når mucusbarrieren svikter og epitelceller ødelegges raskere enn de produseres, resulterer et sår. Sår ser vanligvis ut som sår i magen og kan forårsake ubehag, men de kan bryte helt gjennom magen hvis de ikke behandles. Den menneskelige magen huser et tøft miljø som er ansvarlig for å bryte ned mat og ødelegge invaderende organismer. Dette miljøet er så ugjennomtrengelig at magen krever forsvarslinjer som tjener til å beskytte seg mot sine egne sekreter. Uten de beskyttende lagene av slim og epitelceller, vil magen ødelegge seg på bare noen få dager.