Hvordan velge linser for kreativ fotografi

 

1.

Tilnær motivet ditt med en vanlig linse. Når brennvidden på et objektiv er omtrent det samme som filmens diagonale, anses objektivet for å være normalt. En normal linse, 50mm, best nærmer seg utsikten over det menneskelige øye i rekkevidde og størrelse på objekter. Dette er linsen til puristen.

2.

Velg et vidvinkelobjekt hvis du vil inkludere mer av motivet ditt i en ramme. Et vidvinkelobjekt gir fotografen mulighet til å være nær motivet og inkludere mer plass som om hun var lengre unna motivet. Perspektiv er et problem. Størrelsen blir forvrengt og avstanden endres. Disse hensynene kan brukes kreativt og løses med interessante effekter. Et vidvinkelobjektiv gir sterkt forbedret dybdeskarphet. Fotografen trenger ikke å refokusere så ofte som med et vanlig objektiv.

3. Bruk et tele eller et langt objektiv for å fotografere fjerne gjenstander og få dem til å bli nøye undersøkt. Teleobjektiver har ekstremt begrenset dybdefelt. En lang linse fungerer bra med visse emner som dyreliv, som er best fotografert fra avstand. Omgivelsene blir uskarpe, men det kan brukes til kreativ effekt. En uskarphet av tett børsteinnramming av en bavian har et kreativt potensial for rammen. Faget er det ubestridte fokuspunktet til bildet. Generelt, for 35 mm kameraer, er 85 mm til 105 mm lange linser det mest nyttige og praktiske. Noen lengre linser er ekstremt tunge.

4.

Vurder egenskapene til et zoomobjektiv, som er flere linser i ett. Et zoomobjektiv har variabel brennvidde. Dette betyr at du kan justere for nærbilder, vidvinkel og fjerntliggende, telefotografier. Noen zoomlinser inkluderer en makrofunksjon. Komfort i et skiftende miljø er et attraktivt trekk ved zoomlinsen. Noen eksperter mener at det er best å bruke et zoomobjektiv som varierer fra 43 mm til 86 mm. Objektiver med større rekkevidde gir et tap av skarphet.

I kreativ fotografering kan en fotograf bruke forskjellige kameralinser for å skape ønskede effekter eller for å forenkle skytingen. Kameralinser oppretter brennvidde, vinkel og dybdeskarphet. Normale linser, vidvinkelobjektiver, teleobjektiv og zoomobjektiver er eksempler på forskjellige effekter som en fotograf kan skape med dygtige bruk av linser.