Krikkesykdommer

 

Funksjon

Noen anser crickets å være en delikatesse. Andre spiser crickets for å avverge sult og noen bruker crickets for mat til sine kjæledyr. Kinesisk har også en praksis med cricket-kamp som er populær, og noen liker å lytte til cricketsang, så å si.

Cricket Paralysis Virus

Tidlig i 2002 ble fanget crickets i Europa og Storbritannia blitt syk med et virus kjent som Cricket Paralysis Virus. Det var ingen åpenbare symptomer, men på mindre enn seks uker var en stor prosentandel av syrene død. Jon Coote, en profesjonell herpetolog, rapporterte at den startet i Tyskland og raskt spredte seg til cricket gårder i hele Europa.

De to viktigste cricket artene importert til USA, Common Brown Cricket og House Cricket, syntes å være den eneste crickets utsatt for dette viruset. Siden det ikke er kjent kur, er det eneste alternativet forebygging. Forskning blir gjennomført i hvordan og hvorfor dette viruset begynte og spredte seg. I mellomtiden foreslår Coote sterkt at de som kjøper crickets i USA, bør være årvåken om å stille spørsmål slik at viruset ikke sprer seg i USA. Du bør ikke kjøpe crickets avlet i Europa. Det er sterkt anbefalt at selv om det ville være langt billigere å fange dine egne crickets for å mate kjæledyr, er det ikke veldig trygt å gjøre. Kriketter fra verftet og omkringliggende områder kunne ha spist sterkt befruktet planteliv. Derfor er det mer forsiktig å bare mate kjæledyrene dine fra en trent cricketoppdretter. Crickets er også tilbøyelige til å spise andre døde crickets eller andre døde dyr og avføring. Elementene de har spist kan ha blitt utsatt for farlige patogener. Hvis du spiser kjæledyrsinfiserte crickets, blir kjæledyrene syk. Hvis du har mer enn ett kjæledyr, kan de spre denne sykdommen gjennom fecal saken og døde hudceller.

Advarsler u0026 amp; Anbefalinger

I tillegg til å matre kjæledyrene til sunn mat, rengjør kjæledyret ditt hver dag. Fjern alt mat som er mer enn to dager gammelt, inkludert levende crickets som kan ha inntrådt fecal materiale eller døde hudceller. I tillegg bli kvitt noen døde crickets fordi kjæledyrene foretrekker å spise levende crickets og det er fare for patogener som ligger i den døde cricket. Vær sikker på at du ikke lar cricket droppings bunke opp. Dette kan også føre til dårlig lukt og sykdom.

Forebygging / løsning

Overraskende kan crickets drukne hvis du legger vann i beholderen. Kriketter trenger å få vann gjennom maten de spiser. I tillegg kan du plassere en fuktig svamp i sitt kabinett for en annen fuktighetskilde.

Expert Insight

Mange legger eggkartonger i cricket-skap for å gi skygge og til ekstra boliger. Pass på at det ikke er tegn på ødelagte eggskjell eller rå egg i kartongene. Egg kommer ut av baksiden av en kylling. Siden dette er det samme stedet som fecal saken kommer ut, kan brutte eggskjell ha fekalitet på dem. Rå egg er en annen fare. Dette setter crickets i fare for coccidian, Salmonella eller andre patogener. Dette igjen setter kjæledyret i fare hvis de inntar en infisert cricket. Pathogen egg kan 'forbli levedyktig i måneder eller til og med år.' Det er best å sterilisere kjæledyret ditt med blekemiddel eller full styrke ammoniakk. Vask hendene ofte for å unngå å spre sykdom fra ett kjæledyr til et annet. Kriketter kan være svært nyttige av en rekke årsaker. Hvis ditt primære formål er å mate dem med kjæledyrens frosker, geckos, øgler, slanger og kameleoner, er det viktig å bruke crickets uten sykdom. I så fall er det viktig å vite hvor du kan skaffe disse crickets, hvordan du skal lagre dem og hvordan du skal sørge for at sunn cricket du kjøpte eller funnet ikke blir plutselig syk.