Lakkering Oljemalerier

 

1.

Arbeid i et ventilert område. Sørg for at området er stort nok til å bevege seg rundt, og dekke gjenstander i nærheten eller flytte dem ut i området. Dekk bordet du vil jobbe med for å beskytte det fra lakk.

2.

Pass på at oljemaleriet er tørt før du tørker det forsiktig ned med en bomullsklut. Bruk en rengjøringsløsning for å dempe kluten. Dip en bomullspinne i løsningen og kast den på oljemaleriet. Pass på å rulle bomullspinnen. Du må bruke flere bomullspott, avhengig av hvor skittent oljemaleri er og dets størrelse.

3.

Bland lakk med terpentin. Velg mellom en glatt eller matt lakk, men glatt anbefales. Mattlakken har en tendens til å legge et frostet blikk på et oljemaleri.

4. Bruk en stor, flat børstebørste og ta oljemaleriet med lakkblandingen mykt. Pass på at slagene er lange og parallelle med hverandre.

5.

La malingen tørke flatt på bordet. Hvis du tørker den opp mot en vegg, kan lakken strekke maleriet. Etter 10 minutter legger du maleriet mot en vegg. Etter tørking legger du et annet lag på maleriet og gjentar prosessen. Tørkingsprosessen kan ta opptil 2 dager.

Tips og advarsler

  • Terpentin fordamper raskt, så arbeid raskt og nøyaktig.
  • Strokes må være i samme retning; ellers kan maleriet vises.
  • Oljemalerier trenger å opprettholde, slik at de forblir så gode som nye. Siden de fleste oljemalerier vises uten glassdeksel, vil de samle mye støvpartikler og så etter hvert se snusket. En av de beste måtene å lage et maleri ser helt nytt ut, er å rengjøre og lakk kunstverket.