Om Black Gesso

 

Typer

Gessos formel består av forskjellige materialer. Noen gesso inneholder lim, gips og sink. Andre typer gesso er laget av mineralsk kalsium, akryl latex og kjemikalier som gjør at gesso kan males over Selv om gesso reagerer det samme når det er tørt, synes det å være avhengig av produsenten.

Funksjoner

Black gesso har ofte blitt sammenlignet med tykk sirup. I motsetning til White Gesso-konsistensene, som vanligvis er tynne, svart gesso er veldig tykk og må ofte tynnes med vann. Liquitex-strømforbedrer er også et godt valg for å tynne ned svart gesso som er for tykt til å håndtere.

Funksjon

Mange blandede mediekunstnere bruker svart gesso i sine kunstskrifter, endrede bokprosjekter og blandede mediemalerier. Fordi den svarte gessoen tar så godt med hvit blekk og hvit akrylmaling, er det mulig å lage veldig dramatiske kunstverk i forhold til bruk av standard akryl-svarte maling.

Betydning

Vanligvis er et lag gesso nok når jobber med kunstprosjekter. Men hvis kunstnere bruker svart gesso i bokskunst, kan de velge å bruke mer enn ett frakk for å skape en solidere side. Dette er alt basert på preferanse. Hvis du velger å bruke mer enn ett lag gesso, er det viktig å la det første frakket tørke helt før du bruker det neste.

Betraktninger

Svart gesso er lett å bruke, men det kan være veldig rotete. Hvis du er artisten som liker å bruke gesso og begynner å jobbe med den før den tørker helt, vil du skape mer av et rot. Dekk arbeidsflaten med aviser eller papp, og bruk plasthansker for å forhindre flekker på hendene. Enten eller svamp børste eller en standard børste børste kan brukes til å bruke svart gesso. Skyll børster umiddelbart etter bruk.

Advarsel

Du finner svart gesso er dyrere enn hvit. Når du velger dine valg, velger du svart gesso av høyeste kvalitet du finner. Hvis du kjøper en lav kvalitet svart gesso for å spare penger, vil du se en merkbar forskjell i kunststykket. Nedre grad av svart gesso er bra for å praktisere, men ferdige biter bør virkelig være ferdig med en høyere klasse.

Effekter

Noen svarte gesso kommer veldig tykke og kan tørkes når de er tørre. Dette er veldig nyttig for bokmalere på jakt etter et solid medium for bruk på bokomslag. Denne tyngre tykkelsen er imidlertid vanskeligere å jobbe med på innsiden av boken. Du må tynne det betydelig, eller bruke en tynnere type svart gesso. Trodde å bli oppfunnet av italienerne fordi ordet gesso betyr kritt på italiensk, er svart gesso brukt som en primer for lerret og andre overflater som er ment å bli malt. Fordi gesso ligner maling så mye, kan den påføres med en børste, og det må tørke helt før det kan fungere med noe annet medium.