Typer av biologiske sikkerhetsskap

 

Funksjon

Når de brukes i laboratorier, har disse skapene tre hovedfunksjoner: beskyttelse for enkeltpersoner fra de farlige prøvene som er lagret inne, hindre krysskontaminering av prøver under arbeidet og holde miljøet fra forurensning fra prøvene. < h2> Klasse I-skap Disse skapene beskytter personen og miljøet mot forurensning. Prøverne er ikke beskyttet mot kryskontaminering. Luft flyttes konstant inn i skapet via et HEPTA filter, vekk fra folkene, og renser det før det sendes ut i rommet. De er for 'lav til moderat risiko biologiske elementer'.

Klasse II-skap

Dette skapet er også for 'lav til moderat risiko biologisk agenter' og beskytter mennesker, prøvene og området det ligger i. har tre viktige funksjoner: frontåpning med konstant innad luftstrøm, enveis luftstrøm innenfor arbeidsområdet som er HEPA-filtrert og et eksosanlegg som også er HEPA-filtrert eller en som er et eksos til et anlegg.

Klasse III

Denne typen biologisk kabinett håndterer biologiske agenter med høy risiko. Disse gir maksimal beskyttelse for individet, miljøet og prøvene. De er designet for å være i miljøer hvor sykdommer er studert, svært smittsomme materialer og relaterte farlige situasjoner. Disse er bygget etter kundens spesifikke behov.

Betydning

Disse skapene er en viktig del av et laboratorium som omhandler farlige kjemikalier, prøver eller andre smittsomme materialer. Uten dem, er miljøet og prøvene åpnet for en rekke farer. Biologiske sikkerhetsskap er en nødvendighet i laboratorier hvor arbeid er utført med en rekke prøver i deres eksperimenter for deres evne til å gi beskyttelse mot eksponering og forurensning.