Hvordan tegne en plante

 

1.

Se på skjemaet til et blad. Du vil kanskje starte med et enkelt formet blad. Tegn omrisset. Legg merke til hvordan det vokser fra bunnen opp og utruller.

2.

Alle bladene har midribs hvor vannet og maten er utført til resten av bladet. Dette området er vanligvis litt deprimert eller aksent. Bruk litt mørkere farger rundt den.

3.

Nye blader vokser vanligvis ut av plantens basis eller spissen av kvistet. Disse blader vil ligge i litt forskjellige vinkler fra hverandre.

4.

Hvis du ser nærmere på et blad, vil du se hvordan hovedårene forgrener seg til andre deler av blad, akkurat som grener strekker seg fra lemmerne eller våre vener grener ut i kroppen vår.

Ta med denne forgreningen i noen av bladene dine. Hvis planten har mye blad, må ikke alle bladene vise veining. Noen kan forbli tomme mens bare noen få slag kan foreslås på andre for å la noe av tegningen din til seerenes fantasi. Jeg legger så et par gule til kantene på det grønne for å varme opp fargen.

6.

Disse samme begrepene kan også brukes i skisse eller maleri.

Den grunnleggende formen til en plante er veksten. Hvis du ser på hvordan ting vokser, vil de lede hånden og øynene for å trekke dem bedre. Her er noen tips.