Hvorfor brukes gull til plassutstyr?

 

Gull er motstandsdyktig mot korrosjon

Gull er en av de mest ureaktive metaller. Det vil ikke korrodere, eller bryte ned, som så mange andre metaller vil. Fordi rommet er et hardt miljø der noe problem kan føre til katastrofe, er gjenstander laget av gull eller dekket i gull beskyttet mot korrosjon og har derfor en mye bedre sjanse til å jobbe som de skal.

Gull er en Stabil smøremiddel

Smøremidler er nødvendig for å redusere friksjonen i mange miljøer på et romfartøy. I de vanskelige forholdene i rommet vil de fleste smøremidler som brukes på jorden bli brutt ned ved intens stråling. Gullmolekyler kan enkelt glide forbi hverandre i høyfriksjonsmiljøer, og fordi de ikke påvirkes av stråling, er gull ofte det smøremiddel man velger på et romfartøy.

Gull er i stand til å reflektere varme

Like som mange moderne bygninger bruker en tynn film av gull i sine vinduer for å beskytte interiøret mot overoppheting. Gullets evne til å reflektere varme bidrar til å holde den skadelige varmen fra motorer, thrusters eller solen fra å forårsake skade for astronauter eller utstyret som brukes på et romfartøy.

Gull er i stand til å reflektere synlig lys

I tillegg til å kunne reflektere varme (infrarødt lys), kan gull gjenspeile synlig lys. Ansiktsskjermene på astronautene 'hjelmer inneholder et tynt lag med gull som bidrar til å redusere reflekser og beskytter astronauter' øyne fra skadelig stråling.

Gull er den mest malleable og ductile av alle metaller

Gulls sårbarhet evne til å bli bundet i tynne ark uten å bryte) og duktilitet (evnen til å bli trukket inn i tynne ledninger uten å knipse) gjør det mulig for ingeniører av romutstyr å forme gull til nesten hvilken som helst form som er nødvendig og gjøre den tynn nok til å holde vekten av utstyret til et minimum. Gull er et edelt metall, ikke bare fordi det er sjeldent og vakkert, men fordi det er ekstremt nyttig for et bredt spekter av applikasjoner. Gulls refleksivitet, formbarhet, duktilitet og evne til å motstå korrosjon er alle kvaliteter som er så nyttige for romprogrammet at moderne utforskning av rom ville være umulig uten dette unike elementet.