Slik legger du til opphavsrett og filinformasjon i digitale bilder i Photoshop CS2

 

1.

Åpne ditt digitale fotografi i Photoshop CS2. (Velg 'File', deretter 'Open'; eller klikk Ctrl + O. Velg deretter bildet du ønsker.)

2.

Gi bildet ditt navn og identifiser deg selv som sin skaperen . (Velg 'File', 'File Info', eller hold nede Alt, Shift og Control-tastene mens du slår på hovedtasten 'I' -tasten. Dette kommer med en dialogboks. I den første boksen skriver du inn 'Dokumenttittel, 'eller navnet på bildet ditt. Bruk Tab-tasten til å flytte mellom de ulike feltene. Skriv inn navnet ditt i Forfatter-feltet.)

3.

Skriv inn opphavsrettsvarsel og reserver dine rettigheter. Kategorien for å flytte til Beskrivelse-feltet. Dette er et flott sted å hevde dine juridiske rettigheter for å bidra til å forhindre brudd på opphavsretten eller direkte tyveri av bildet ditt. Du kan inkludere copyright-symbolet: Hold nede Alt-tasten mens du skriver 0169 på talltastaturet til høyre på tastaturet. Du kan også inkludere navnet ditt, et 'All Rights Reserved' -oppdrag, enhver begrenset lisens du kan gi til bruk av bildet ditt, og kontaktinformasjon (slik at alle som er interessert i å bruke bildet, kan raskt og enkelt finne deg for å be om tillatelse). Hvis du vil, skriv inn navnet ditt som beskrivelseskriver og gi en kort beskrivelse av bildet ditt i søkeord-delen. Klikk pilen til høyre for Copyright Status-feltet for å få ned en rullegardinmeny og velg 'Copyrighted' fra alternativene. Flikk til feltet 'Opphavsrettslig melding' og skriv inn en enhetsmelding som består av opphavsrettssymbolet og ditt navn eller firmanavn. Til slutt, fanen til det siste feltet, 'Opphavsrettsinformasjon-URL', og skriv inn nettadressen din på nytt, så alle som søker tillatelse til å bruke bildet ditt, kan finne deg.

4.

Lagre filinformasjonen. Klikk på 'OK' -knappen i nedre høyre hjørne av dialogboksen før du avslutter.

5.

Lagre dokumentet for å beholde den innebygde informasjonen. (Velg 'Fil', deretter 'Lagre som', eller klikk på Kontroll + Alt + S. Navngi filen og lagre den i ønsket mappe.)

Tips og advarsler

  • I området 'Filinfo' kan du også se gjennom dataene kameraet lagrer automatisk om hvert bilde som det er opprettet. Bare klikk på 'Kamera data' på venstre side av dialogboksen.
  • Hvis du ikke legger opp copyright og annen relevant informasjon i bildefilene dine, kan det være vanskelig å bevise at du eier dem hvis noen stjeler arbeidet ditt eller bruker det uten tillatelse.
  • Hvis du deler bilder elektronisk med familie, venner eller kollegaer, og du vil beholde riktig eierskap av bildene du har tatt, kan du faktisk legge til opphavsrett og annen filinformasjon i bildene. Mange mennesker er ikke klar over denne funksjonen eksisterer, men det er faktisk ganske enkelt å utføre. Du kan inkludere en fototittel, beskrivelse, opphavsrettsvarsel og mer i bakgrunnsdataene for bildene dine.