Type Fossiler funnet på Dinosaur Cove

  Dinosaur Cove, opprinnelig oppdaget i 1903, inneholder et bredt utvalg av fossiler. Kystklippene, som ligger på den sørlige kysten av Victoria, Australia, holdt Australias første bekreftede dinosaurfossil. Ytterligere utforskning ble forsinket med nesten 75 år på grunn av den fjerne og utilgjengelige naturen på klippene. Men nyere ekspedisjoner har avdekket flere William Hamilton Ferguson oppdaget Australias første dinosaurfossiler i nærheten av Dinosaur Cove i mai 1903, noterer Museum Victoria-nettsiden. Han oppdaget en klo fra en uidentifisert arter av theropod, eller tobenet rovdyr. Området ble etterlatt mest unexamined til rundt 1990-tallet, da mange fossiler ble funnet, inkludert forskjellige typer teropods, en ornithomimiosaur, noen hypsiolodontider, en pansret dinosaur og flere andre arter.

Geologi og klima

Dinosaur Cove-området var en polarregion på tidspunktet for dinosaurene, noe som gjorde oppdagelsen av dinosaurene noe der ise og bidrar til å beseire ideen om at dinosaurer var strengt kaldblodige reptiler. Dinosaurer i polare har sannsynligvis mange tilpasninger og atferd for å hjelpe dem å overleve, og noen kan til og med ha dvalet seg gjennom de kaldeste vintermånedene. Fossilene er begrenset til en bestemt tidsperiode i tidlig kritt, vanligvis fra ca 100 til 110 millioner år gammel.

Navngitte arter

Tre av artene funnet på Dinosaur Cove ble først oppdaget der, og dermed ble senere kalt av paleontologene som fant dem. Drs. Tom Rich og Patricia Vickers-Rich identifiserte to arter. Leaellynasaura amicagraphica, oppkalt etter datteren Leaellyn, var en liten, storøyet dinosaur på 90 cm lang. Timimus hermani, som de oppkalt etter sin sønn Tim, var en ornothimimosaur som var ca 1,5 meter høy og rundt 3,5 meter lang.

Tidlig tyrannosaur

I 2010 undersøkte australske forskere bekkenbenet til det som ser ut til å være en liten tyrannosauroid. Disse dinosaurene, slektninger av Tyrannosaurus rex, ble antatt å være begrenset nesten utelukkende til den nordlige halvkule før denne oppdagelsen.