Hvordan får blå krabber mat?

 

Foraging Behavior

Blå krabber er både rovdyr og omnivores. De vil søke etter byttedyr, men ofte er de som flytter å spise avfallsmateriell og planter og død fisk. Blå krabber vil rope på østers, harde muslinger, fisk, krabber (inkludert andre blå krabber) og reker.

Plassering av mat

Blå krabber finner mat ved hjelp av en kombinasjon av chemoreception og taction. Blå krabber har begrenset syn og må stole på lukt og berøring. Chemoreception er i utgangspunktet den blå krabberens luktesans. De har svært sensitive luktorganer (kjemoreceptorene) på antennene deres, i munnen og gjennom kroppen. Blå krabber kan lukte kjemikaliene sine byttedyr i vannet og følge disse for å finne Krabben bruker også spissene på sine fremre bein / klør for å søke etter begravet mat.

Manipulering av mat

Når blåkrabber har fått mat, bruker de klørne til å bryte den inn i mindre stykker og flytte den Munnen, som ligger mellom antennene, holder kjever som fungerer for å holde og presse mat inn i spiserøret. Blå krabber skyver ikke mat i munnen før de har brutt det ned i små nok biter.