Ny drivved i akvarieforhold

 

Aquarium-Ready Driftwood

Dyrebutikker og nettforhandlere selger tank-ready driftwood i et utvalg av former og størrelser. Dette drivvedet er allerede rengjort og herdet, og er garantert å ikke rote i akvariet. Sørg for at drivvedet er beregnet på fisketanker i stedet for reptilhyller, eller drivvedet kan behandles kjemisk. Før du setter drivvedet i akvariet, gi det et godt skyll i deklorerte ferskvann. Du vil kanskje la det suge i en bøtte med deklorerte eller omvendt osmose vann til det er mettet for å være sikker på at det vil synke riktig.

Fant Drivved

Bare hardt skog er egnet for akvarier, og jo mer 'forvitret ' jo bedre. Drivved av mykt tre vil bare forverres i tanken din. Maple, aske, eik, hickory, mopani, elm og bogwood er alle egnet for akvarier etter rengjøring og herding.

Først må du rydde drivvedet av all smuss, bark, sand, insekter og alt annet som kan klamre seg til det. Skru drivvedet kraftig med varmt vann og en grov børste for å fjerne rusk. Ikke bruk såpe eller kjemiske rengjøringsmidler.

Deretter må du 'kurere' eller suge drivvedet for å fjerne tanniner som vil misfarge tanken din. Bare slipp drivvedet helt nedsenket i en bøtte med saltvann (hvis du legger til en saltvannstank), eller deklorert eller omvendt osmose vann. Veid drivveden ned om nødvendig. Bytt vannet daglig, eller når det blir misfarget. Drivved bør suge til vannet blir klart, noe som kan ta opptil to uker.

Noen fiskere anbefaler at du legger til et fargestoff av blekemiddel til vannet i løpet av de første dagene av suge for å drepe alger og soppsporer. Hvis du velger å bruke blekemiddel, vær sikker på å skyll drivved og bøtte godt, og legg til en god kjemisk dechlorinator i vannet ditt for resten av herdingsprosessen. Alternativt kan du koke drivved i en stor pott, som har den ekstra fordelen av å drepe alger sporer uten blekemiddel. Kok drivvedet i to til åtte timer, eller til det ikke lenger flyter eller leker farge.

Etter å ha satt drivved i akvariet ditt

Drivved reduserer ofte pH på en tank, og det kan hende du må gjøre justeringer slik som å legge til en pH-økende kjemikalie. Du bør også ha noen karbonfiltre på hånden for å holde noen ekstra tanniner som kommer av treet fra misfarging av tanken din. Drivved legger til et realistisk, naturlig utseende til akvariet ditt. Det gir også skjulested for sjenert fisk, ly for å avl fiske, og deler plass til aggressiv fisk. Men du kan ikke plukke noe gammelt tre i tanken din uten å forvente katastrofe. Du må velge riktig drivved, så sørg for at det er tanksklar.