Slik forteller du mellom mannlig og kvinnelig peafowl

 

1.

Se etter den mannlige indiske peafowlens fjerdedel, påfallende annerledes enn kvinnens 's. Påfuglen blinker med det iriserende blåhodet, halsen og brystet, hans hvite lined øyne og hans stive, brune, sorte krone --- men det er hans lange tunge dekker som stjeler showet. Omtrent to tredjedeler av mannens s Lengden (som kan være opptil 7,5 fot) består av dette 'toget', som det kalles, en samling av drapering, lacy grønne fjær og fargerike øyenvipper. Når han viser til hans harem av kvinner, oppretter påfuglen toget til en flott feiende vifte og struts om i full fin. Peahen er fargerik i fargen, med mer hvit på ansiktet og nakken, et grønt bryst og ingen flytende tog. Hun deler pølsens smarte helvete. (Se Referanser 1) Peahens dullere nyanser speger det generelle mønsteret for de fleste fugler og reflekterer den grunnleggende evolusjonære strategien. Mens hannfugl er ofte sterkt mønstret for å proklamere territorier og tiltrekke seg kamerater, er kvinner Normalt camoufleres for å beskytte seg selv og deres brød mens de inkuberer egg.

2.

Undersøk toget av den mannlige grønne peafow for å skille den fra peahen. (Se Referanser 3) Sammenlignet med Den indiske peafowl, mennene og hunnene til denne arten ser mer like ut. Begge er skinnende grønne generelt, med bronsefarging i kroppen og en violet fargetone til bryst og hals. Øyen er ringet med blått og hodet er avkortet med et kryst, noe mindre enn det indiske peafowl. (Se Referanser 1) Tannet på den kvinnelige grønne peafowl strekker seg ikke bak halefesten mens den av hanen er langstrakt som i det indiske sorten.

3.

Se etter forskjellige kroppsfarge mønstre til sex Kongo peafowl, som mangler den utsmykkede halen dekker av asiatiske arter. Blåbryst og skulder, grønt dorsum og svart underside definerer mannens utsmykning, suppleres med en rød røde hals og svarte og hvite kam. De grønne bakkede hunnene er rødbrune på pannen og på undersiden, og har en liten brun karm. (Se referanse 2)

Det er tre arter av peafowl, alt i den store familien av fugl - Phasianidae --- som inkluderer grouse, vaktel, fasaner og jungelfugler. (Se Referanser 3) Alle peafowl er spektakulære selv om det er den indiske peafowl --- funnet naturlig i porsjoner av India, Pakistan og Sri Lanka --- det er trolig best kjent. Mannens fantastiske fjær og preeningskjerm har lenge tiltrukket mennesker, som har vist påfuglen i hager, parker, palasser og andre steder i over 2000 år. (Se Referanser 1) Den grønne peafowl, også spektakulær, beboer et svakt område i sørlige og Sørøst-Asia mens den unike Kongo peafowl --- ikke vitenskapelig beskrevet til 1930-tallet og i sitt eget slekt --- finnes i Den demokratiske republikken Kongo. (Se Referanser 1 og 2) For det meste, skiller mellom Kjønn er relativt enkelt blant disse dramatiske skogfuglene.