Slik Lodde Elektroniske Deler På Kretskort

 

1.

Sett på håndledsremmen. Slå på loddejernet og la det varme opp i minst ett minutt. Smelt et lite stykke loddemørke på loddejernspissen og tørk spissen på våt svamp. Sett inn den elektriske komponenten i kretskortet, og sørg for at den elektriske komponentens kropp er minst 1/8 tommer fra kretskortet og at de elektriske ledningene (ledningene) er gjennom kretskortshullene.

2.

Løs ca. ca. 4 tommer lodding fra loddetrådspolen. Plasser spissen av loddetinnet på det første elektriske leddet i noen sekunder. Fjern loddejernspissen, og legg raskt spissen av loddetallet på skjøten. En liten del av loddemetallet smelter og danner den elektriske leddene.

3. Legg platen på loddetinnet på den loddeformede metallforbindelsen og trekk forsiktig loddespolen - Dette vil skille loddetrådspolen fra den nylig loddefeste. Fordel loddemidlet jevnt rundt leddet med loddestangen slik at loddemetallet er flatt og skinnende i stedet for kjedelig og klumpete. Klipp overflødig ledning fra baksiden av kretskortet. Tørk loddestøtten på overflaten av den våte svampen for å rense overflødig lodd og kolofyll resten.

4.

Gjenta trinn 2 og 3 etter behov.

p>

Tips og advarsler

  • Når du lager elektriske ledd, bruk alltid elektrisk loddemateriale. Varmepumpe (syrekjerne) lodd er korroderende og vil oksidere elektriske ledd, noe som vil føre til at den elektriske kretsen svikter.
  • Ikke bruk for mye lodd, da overflødig lodd kan komme inn i andre elektriske ledd og forårsake kort -krets.
  • Ikke utsett elektriske komponenter for mye varme i lange perioder. Mange elektriske og elektroniske komponenter er utsatt for for tidlig feil med langvarig eksponering for overflødig varme.
  • Elektriske og elektroniske komponenter kan kobles til hverandre på flere måter. Når det er nødvendig med midlertidige eller halvfaste elektriske tilkoblinger, brukes ofte elektriske plugg, ringterminaler, spade-terminaler og hurtigkoblede skjøteledd. Men når en permanent tilkobling må gjøres (for eksempel en elektronisk komponent til et kretskort), er lodding den foretrukne metoden for små elektriske tilkoblinger.