Bruk av gass oksygen

 

Metallindustri

I sveiseutstyr kombinerer oksygen og acetylengass og antenner for å produsere en konsentrert flamme i sveiseutstyr. Denne flammen er varm nok til å smelte eller kutte stål ved en temperatur på 6000 grader F, noe som tillater to separate metallstykker å bli med.

Oljeindustri

Petroleumraffinaderier bruker oksygengass ved kontrollerte mengder sammen med varme, å skille råolje inn i komponenter som bensin, naturgass og acetylen.

Medisinsk industri

Oksygen hjelper de som trenger ekstra oksygen på grunn av nedsatt lungefunksjon som følge av emfysem, skade eller følge kirurgisk behandling prosedyrer som hjerteinfarkt.

Luftfart

Piloter bruker oksygengass, pumpet inn i masker som de har på seg over ansiktene, når de flyr i høye høyder, siden oksygenkonsentrasjonen reduseres ettersom høyden øker.

Avfallsbehandling

Oksygen blir pumpet inn i kloakk for å hjelpe bakteriene til å øke prosessen med å bryte ned organisk avfall i vannet. Oksygen er en nødvendig komponent i verdensomspennende næringer, blant annet sveising, oljeraffinering, medisin og avfallshåndtering. Det brenner når det blir utsatt for en flamme, gjør at mennesker kan helbrede mer effektivt, og i kontrollerte mengder hindrer petroleum fra å brenne når de blir utsatt for varme.