Grunnlag for multikomponentdestillasjon

  Destillasjon er en prosess for å separere kjemikalier basert på deres kokepunkter - det vil si temperaturene der kjemikaliene blir til damp. Hvert stoff har et annet kokepunkt, og kunnskapen om det punktet tillater separasjon. Når det er flere komponenter som skal destilleres, oppvarmes væsken, og når hver komponent når sitt kokepunkt, skilles den av og fanges som en damp.

Kokepunkt

Hver forbindelse har et kokepunkt som, Ifølge CU Boulder er temperaturen hvor damptrykket på væskens overflate er lik det ytre trykket, normalt atmosfæretrykket. Når forbindelsen oppvarmes, stiger damptrykket til trykket er lik, på hvilket tidspunkt væsken begynner å koke. Hvis en sammensetnings kokepunkt er ukjent, brukes et termometer til å registrere temperaturen på dampene, ikke væsken, når kokingen starter. For de fleste kjente forbindelser har kokpunktet allerede blitt bestemt, og nummeret kan lett nås. Kokpunktkunnskap er et fundament for destillasjon.

Kontinuerlig destillasjon

En prosess som brukes ved destillasjon er kontinuerlig destillasjon, hvorved en forbindelse sendes til destillasjonsutstyret regelmessig, og de mange substansene skilles fra . I henhold til destillasjonsgruppen skal beløpet som går inn alltid være lik mengden som kommer ut. Et eksempel er petroleumsraffinering, hvor det i stor skala er bokstavelig talt tusenvis av komponenter som skal destilleres ut av råoljen for å oppnå de ønskede produktene.

Oppløsningsmiddelgjenvinning

Et eksempel på multikomponent destillasjon i stor skala er gjenvinning av løsningsmiddel, som ble gjort på en plante i Kina av Megtec. Det kinesiske selskapet produserte plastfilmbelegg, og et biprodukt var utslipp av et løsningsmiddel i luften som ville være svært verdifullt hvis det ble fanget og destillert. Megtec designet utstyr som fanget løsningsmidlet og deretter skilt ut to rene løsemidler sammen med rent avløpsvann.