Neon Light Tutorial

 

Typer

Inerte gasser inkluderer neon (Ne), helium (He), argon (Ar), krypton (Kr), xenon (Xe) og radon (Rn). En av egenskapene til inerte (eller edle gasser) er at de ikke vanligvis knytter seg til andre atomer, og de beholder sin molekylære struktur. Det er imidlertid bare tilfelle i kjemiske reaksjoner. Når inerte gasser plasseres i glassrør med elektroder, endres situasjonen.

Betydning

De inerte gassene har komplette komplementer av elektroner. Alle har åtte elektroner unntatt helium som er komplett med bare to elektroner. Fordi deres ytre skall er 'fulle' eller komplette, er disse gasser reagerer ikke eller kombineres som andre elementer gjør for å lage molekyler.

Funksjon

Inerte gasser, som neon, kan bli tvunget til å reagere ved å legge spenning til gassen inne i glassrør. Spenningen beveger seg gjennom gassen som øker den kinetiske energien. Når energien er høy nok, vil et elektron fra et neonatom bli tvunget til en annen bane, og atomet blir enten positivt eller negativt ladet. Denne ladningen skaper i sin tur en oppvarmet gass (plasma) som bærer elektrisk impuls fra o ne enden av røret til en annen og fullfører den elektriske kretsen.

Når kretsen er fullført, faller de 'spente' elektronene tilbake til sin vanlige energi eller bane. Når de gjør det, bærer en lysende lyspartikkel (foton) bort overflødig energi. Dette forårsaker røret å lyse.

Effekter

Ikke alle neonskilt bruker neongass. Ulike gasser oppretter forskjellige farger når ioniseringsprosessen og resulterende fotoner oppstår. Neon lyser rødt eller oransje. Merkur er brukt til å lage blå nyanser. Gul er laget ved å blande argon og fosfor. Faktisk blandes argon ofte med andre elementer for å skape forskjellige nyanser. Helium lyser gull. Ekstravagante tegn kan opprettes ved å bruke mange rør med forskjellige inerte gasser.

Historie

Det første neonskiltet ble vist i 1910 ved en bilkonvensjon i Paris. Det ble også brukt for første gang i USA for å markedsføre Packards i 1923, introdusert av Georges Claude som grunnla Claude Neon. Etter opphevelsen av forbudet ble neonskiltet populært i barer og tavernaer med sin iøynefallende glød.

Bruker

Det allestedsnærværende 'åpne' skiltet er synonymt med neonbelysning. Las Vegas vil ikke være det samme uten lyse neonskilt, og i dag er mange hjemme dekorert med forskjellige neonskilt og -lys. De fleste neonlys brukes til reklameskilt siden de lyser godt i både dagslys og om natten. I tillegg til reklamebruk har neonlys blitt populær som dekorative enheter og kunstverk. Art Deco-bevegelsen i begynnelsen av det 20. århundre ble kapitalisert på bruk av neonlys. Mens den attraktive gløden av neonlys kan virke mystisk, er den faktisk vitenskapelig basert. Neon er en gass. Det atomiske nummeret er 10 på elementarplanet, og det er inkludert i gruppen av edle gasser. Navnet kommer fra gresk Neon ble oppdaget i 1898 av Sir William Ramsay og Morris M. Travers, kjemikere som studerte flytende luft. Neon er det fjerde rikeste elementet i universet, men bare 0,0018 prosent av jordens atmosfære er neon.