Hva er den mest tette væsken?

 

Densest Liquid

Mercury måler 13.534 gram per kubikkcentimeter. Det er tretten og en halv ganger tykkere enn vann, hvilke forskere har tildelt en tetthet på 1,0.

Hva er tetthet?

Tetthet er måling av en gjenstands masse dividert med volumet. Tetthet kan ikke måles direkte; I stedet tar en forsker en vektmåling av et objekt og beregner deretter volumet. Volumet kan beregnes ved å måle mengden vann som er forskjøvet i en beholder, for eksempel en gradert sylinder når objektet er nedsenket. Endelig deler forskeren massen (i gram) i volumet (i kubikkcentimeter) for å oppnå tettheten.

Mercury's Biography

Det eneste metalliske elementet som er flytende ved romtemperatur, er kvikksølv en veldig skinnende sølvmetall og er elementnummer 80 på periodisk bord. Symbolet er Hg, som står for sitt latinske navn Hydrargyrum, som betyr 'flytende sølv.' Merkur har 34 isotoper, hvorav 6 er stabile.

Bruk for kvikksølv

Kviksølv fører strøm og brukes i en rekke enheter, for eksempel termometre, barometre, batterier og reedbrytere. Gassformen til elementet brukes i kvikksølvdamper, og kvikksølv brukes også i produksjonen av plantevernmidler og andre kjemikalier.

Merkur og helse

Merkur er giftig og bør unngås. I begynnelsen av 1800-tallet brukte hat beslutningstakere kvikksølv i sine produkter. Åndedrettsvern resulterte til slutt i nyre- og hjerneskade og førte til uttrykket 'sint som en hatter'. Begrepet er fremdeles brukt til å beskrive kvikksølvforgiftning. Kviksølv er den tetteste væsken ved standardbetingelser for temperatur og trykk (STP). Også kalt kvicksilver, har kvikksølv vært kjent i mer enn 3500 år. Det er et viktig metall i industrien, men det er også giftig.